Nova pesma bliznakinja čarobnog glasa: Sestre Gobović zapevale o bogatoj srpskoj istoriji, Kosovu, Dečanima

U spotu su učestovala deca iz hora "Slavujčići", koji sestre Gobović godinama vode, a od marta meseca, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, rukovode tim horom pri Hramu Svetog Save, učeći decu izvornu muziku

  • 2

Spot za novu pesmu pod nazivom "1389" objavile su sestre Gobović, interpretatorke tradicionalne izvorne muzike. Pesmu potpisuje Vlada Panović, šef Narodnog orkestra Radio-televizije Srbije.

Kako sam naziv kaže, pesma govori o bogatoj srpskoj istoriji, o Kosovu i Kosovskom boju, o našim precima, o svetinji Visoki Dečani.

U spotu su učestovala deca iz hora "Slavujčići", koji sestre Gobović godinama vode, a od marta meseca, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha srpskog g. Porfirija, rukovode tim horom pri Hramu Svetog Save, učeći decu izvornu muziku.

Pored dečijeg hora, u spotu su učestvovala i deca iz KUD "Folklor je više od igre", KUD "Kosovski božur" iz Kosovske Mitrovice i SVEBOR viteška družina "Sveti knez Lazar".

- Veoma smo srećne i ponosne na našu novu pesmu. Veliki trud, timski rad, dobra energija i emocija su učinile da ova pesma zvuči onako kako smo želele, ali i da spot na pravi način isprati temu. Veoma smo zahvalne Vladi Panoviću, koji je za numeru "1389", napisao muziku, tekst i aranžman. Sigurne smo da niko neće ostati ravnodušan kada bude poslušao pesmu i video spot - kažu bliznakinje čarobog glasa.

Pesmu "1389", Marina i Marija su snimale na više lokacija, u Kosovskoj Mitrovici, kod spomenika knezu Lazaru, na tvrđavi Zvečan, u manastiru Visoki Decani, na Kalemegdanu i u mestu Mrsać kod Kraljeva, gde su snimljeni kadrovi sa vitezovima.

Tekst, muzika i aranžman: Vlada Panović

Scenario i režija: Saša Nikolić

Kamera i dron operater: Dario Bojat, Igor Lepedat, Nenad Kostić

Montaža: Jelena Ranković

Učesnici na snimanju pesme:

- Orkestar Vlade Panovića

- Umetnički centar “Anterija” pod rukovodstvom prof. Dubravke Loncović

- Producent: Vlada Panović

- Miks i mastering: Saša Stojiljković

- Majstor tona: Oliver Jovanović

Snimano u studiju ”O” Dedinje

Učesnici na snimanju spota:

- Dečiji hor “Slavujčići” - Sestre Gobović

- KUD “Folklor je više od igre”

- KUD “Kosovski božur” Kosovska Mitrovica

- SVEBOR viteška družina “Sveti knez Lazar”

- Konjički klub “Zapadna Morava”

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA