Sportsko ribolovačko društvo "Šaran” Vajska: Dalibor Žigri, pobednik četvrte “Štukijade”

 
  • 0

Pojedinačni ulov prvoplasiranog Žigrija od 5.700 grama ujedno je i novi rekord piste “Živa”, a organizatori najavljuju nova ekipna takmičenja: petu "Zlatnu trokraku udicu", 21. “Štukijadu” i drugi "Spin kup"

Još jedno, osmo po redu u 2022. godini ribolovačko takmičenje SRD "Šaran" iz Vajske, četvrta pojedinačna “Štukijada” održana je na Živi, najlepšoj pisti u Srbiji. Iako učesnici nisu najzadovoljniji ulovom i kao razloge podbacivanja spominju toplo vreme i južni vetar, ostvareni rezultati su pravi “domaći zadatak za sve vode u Srbiji”. Ponovo je povećan rekord piste, sa ulovom od 5.700 grama koji je ostvario prvoplasirani Dalibor Žigri (Vajska). Na drugom mestu, sa ulovom težine 5.550 grama je Zdravko Šijačić (Tovariševo), dok je trećeplasirani Stevan Adamović (Vajska) sa ulovom težine 3.890 grama.

Vajska “Štukijada” održava se svake prve subote u novembru. Na njoj učestvuje više od 80 ekipa, a manifestaciju poseti preko 200 ljubitelja ribolova. Ovo SRD već priprema narednu, ekipnu ribolovačku manifestaciju na Živi. Reč je petoj Zlatnoj trokrakoj udici čije održavanje je planirano za 5. novembar. Na ovom ekipnom takmičenju (dva takmičara na četiri štapa) obavezne su godišnje dozvole (po potrebi i dnevne). Okupljanje učesnika, zajednički doručak i izvlačenje brojeva je od 6 do 7 h, a takmičenje traje od 8 do 14 časova. Obezbeđeni su pehari, novčane nagrade i već čuvene Zlatna, Srebrna i Bronzana trokraka udica za tri najveće ribe.

Posle pete Zlatne trokrake udice, 20. novembra na pisti Živa će biti održana XXI ekipna “Štukijada” (po dva ribolovca na četiri štapa). Povodom zahteva velikog broja varaličara, SRD “Šaran” Vajska za 27. 11. Ili 4. 12. najavljuje i drugi Spin kup “Živa” 2022, ukoliko vremenski uslovi dozvole (po povlačenju vodene vegetacije). Detalje manifestacija i propozicije takmičenja zainteresovani učesnici mogu pogledati na fejsbuk profilu SRD "Šaran" Vajska.

Sportsko ribolovačko društvo “Šaran” iz Vajske kod Bača osnovano je 1946. g. a u sadašnjem pravnom obliku posluje od 2002. godine. Osnovano je sa ciljem da ujedini sve ribolovce Vojvodine i pruži svaku vrstu pomoći. Udruženje organizuje školu ribolova za decu do 14 godina, kao i pojedinačna i ekipna takmičenja.

Svim učesnicima manifestacije želimo još masovnije učešće ljubitelja ribolova i takmičara i još bolje rezultate.

Bistro!

(Telegraf.rs)

Video: Sajam knjiga -Službeni glasnik

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA