EKSKLUZIVNO Ceca sa Dejanom Kostićem otkrila prve informacije o albumu i Ušću 3, ljudi će "odlepiti" kad čuju

 
 
 
Čitanje: oko 7 min.
  • 0

"Ošte, ošte" orilo se Arenom Sofija proteklog vikenda kada je muzička zvezda Svetlana Ceca Ražnatović sedmi put u karijeri napunila najveću halu u Bugarskoj.

Koliko je voljena kod bugarske publike govori i činjenica da je mnogobrojna publika ostala ispred hale jer nije uspela da obezbedi ulaznicu a neki od njih su je satima čekali ispred hotela nadajući se fotografiji sa omiljenom pevačicom.

Tokom koncerta Cecin nastup pažljivo je pratio već nekoliko godina unazad najbolji i najtraženijih hitmejker i zasigurno jedan od najboljih muških vokala na ovim prostorima, Dejan Kostić, koji će biti jedan od autora na Cecinom novom albumu.

Naša ekipa je posle koncerta uradila prvi zajednički intervju sa Cecom i Dejanom u kojem su ekskluzivno i na radost mnogobrojne publike otkrili nekoliko detalja vezanih za njen novi album koji se "krčka"!

- Sedma Arena, više ni ne brojim. Stalno govorim, za svaki novi koncert, to je ogromna čast za mene, satisfakcija više, uvek ponavljam iste rečenice, da mi je srce puno kada to doživim. Prosto ne znam šta da kažem, treba doživeti da te u drugoj zemlji, drugo govorno područje, da te toliko vole. Oni nam se na primer obraćaju na engleskom, a pevaju pesme na srpskom. Neverovatno, imam kumice koje su Bugarke i kada krene da priča sa mnom na engleskom ja kažem slobodno pričaj na bugarskom, ja te razumem. (smeh) Ja sam iz juga Srbije, pa tako mnoge reči razumem i nisu mi problem, mislim ja razumem i Slovence koji nemaju veze sa našim jezikom, ali sve ih razumem, to se zove sluh. Još jedna arena, presrećna sam. Sve što bih manje rekla, slagala bih. Svedočili ste večeras i tim emocijama, i toj ljubavi koliko mene u Bugarskoj vole, pogotovo na svojoj zastavi kad su ispisali Ceco, voli te Bugarska, stvarno je jedna izuzetno emotivna scena. Nije mi prvi put, ali svaki put mi izazove iste emocije da me to sve dirne, duboko me dirne i emotivno i mogu samo da kažem da kao neko ko se bavi muzikom, a muzika je emocija bar za mene iz moje perspektive i kako ja percipiram muziku, uvek je mnogo lepo. I uvek mi je mnogo prijatno i uvek se iznova isto raduje i mislim da je dobro dok je tako. Osećam se živo!

  • U Sloveniji smo najavili da ćeš sigurno i ovde dobiti zastavu i desilo se. To nije iznenađujuće, svaki put kad si nastupala bacali su ti zastavu na binu.

- I u Makedoniji i u Bugarskoj i gde god da se pojavim. Znaš šta, kada ti neko dobaci zastavu to je za mene ogromna čast. Ja sam večeras poljubila bugarsku zastavu jer je za mene to ogromna čast kada ti neko da zastavu svoje zemlje.

  • Rekla si publici tokom koncerta da si prepuna emocija i zahvalila se na više decenijskoj ljubavi. Sećaš li se kada je počela ta ljubav?

- Kako da ne. Kada sam '89. godine izbacila pesmu "Lepotan" i taj svoj drugi album i kada sam prvi put te iste godine došla u Bugarsku jer je bila potražnja za mnom tada sam se iznenadila, tolikom potražnjom. Imala sam tada 15 godina i pesma Lepotan je zaživela. I odmah posle toga album "To Miki to" i "Pustite me da ga vidim". Znači, od 89. godine sam ja prisutna u Bugarskoj i imam svoje fanove. Naravno, godinama kako sam ja rasla kroz svoju karijeru, tako je rastao i broj mojih fanova što se videlo i večeras. Bilo je publike svih uzrasta, što bi rekao moj frizer, od 7 do 77. Tako da to stvarno više decenijska ljubav obostrana.

  • Ono što je bilo malo iznenađujuće a što sam zapazila na koncertu jeste euforija koja je nastala na prve taktove pesme "Trepni".

- Bugarska himna pa "Trepni". Ja se stalno šalim sa tim. Pre toga je apsolutnu dominaciju imala pesma "Zabranjeni grad" i onda kada sam snimila "Trepni", potpuno je porazila "Zabranjeni grad" i zauzela to pobedničko mesto. Gde god na teritoriji Bugarske zapevam "Trepni", to je potpuno delirijum.

  • Kada smo stigli u Sofiju organizatori koncerta su nam rekli da si jedna od retkih izvođača, ako ne jedina, koja može samostalno da održi koncert u Bugarskoj areni. Nakon toga smo videli pravi delirijum ispred hotela kada su te mnogobrojni fanovi čekali satima da izađeš i kreneš na koncert. Retko ko od tvojih kolega može time da se pohvali.

- Ne znam ko je konkurencija iz Srbije, stvarno ne pratim to, ali znaš ko su mi konkurenti generalno ovde? Rusi. Mi tu muziku ne slušamo, ali oni jako, jako vole rusku muziku, ruske izvođače, ja ne znam ni jednog. Mislim, slagala bih kad bih rekla da znam. Rusi su ovde jako popularni, isto tako pune arene. Ne znam koliko ih ima, ali znam da slušaju tu rusku muzičku scenu. I poneki Grk. Vole Grke, pa komšije su im, potpuno normalno.

  • Znaš li da kažeš nešto na bugarskom?

- Ošte, ošte, ošte. Ošte, ošte. (smeh)

  • To sam čula tokom koncerta, ali ne znam šta znači.

- Još, još, još, još, još. Pa, "obižam te". Volim te.

  • Na čistom srpskom si dobila čestitku sa porukom na kojoj piše šta i od koga je stigao ovaj prelep buket cveća u tvoj apartman?

- Buket je od Saške. Saška je organizatorka koncerta i ona je pripremila ovo lepo iznenađenje. I još nešto, nije samo ovo, nego još nešto ali je to otišlo već u auto, pošto sam autom doputovala. Brže stignem autom nego avionom.

  • Imala si posebnog gosta u publici, u pitanju je naš najtraženiji i jedan od najboljih kompozitora u čitavom regionu. U pitanju je hitmejker Dejan Kostić.

- Tako je, drago mi je da se odazvao pozivu!

  • Tvoja mnogobrojna publika svakodnevno pita kada će nove pesme, kad će album... Mislim da je ovo idealan momenat i prilika da pitamo Dejana kada će nove pesme. Deki, koji je ovo Cecin koncert po redu na kome prisustvuješ?

- Moj? Moj je prvi. Prvi, da ga se sećam. (smeh) A, drugi zapravo. Prvi je bio u Budvi u "Top Hilu", ali nisam baš bio... toliko je bio dobar, da se ne sećam. Malo sam popio više, pa... Pa se ne sećam. (smeh) A večeras sam ceo koncert, onako, uživao, uz samo jednu čašu vina, i mogu da vam kažem da sam baš fasciniran. Sa neke muzičke strane, da jedna distonacija nije postojala. Znači, nije jedna distonacija, i što bi rekli laički, "falš", nije postojao. Znači, ceo koncert je bio sat i četrdeset pet minuta u lajvu. Baš sam oduševljen, baš su jaki utisci. Nisam neko ko priča i hvali nekog bez razloga, daleko od toga. Nikome se ne ulagujem, to svi dobro znaju koji su sarađivali sa mnom, tako da uvek govorim iskreno, pa šta je tu je.

  • Razlog zbog kog si došao je i zajednički projekat na kojem radite...

- Došao sam da je slušam, da se družimo, i da osetim taj lajv, zato što mi moramo da ulazimo u studio, uskoro. Bavio sam se, iskreno da vam kažem, i frekvencijama glasa, vokalom, emocijom, opsegom... Da vam kažem, spremićemo nešto baš, baš dobro. Ajde da im kažemo, ako smemo da otkrijemo? (smeh) Imamo već pet pesama!

- Sad završi intervju tu! (smeh) Doviđenja, prijatno, ništa ne pričamo! To je sve što ćeš čuti (smeh) - ubacila se šaljivo Ceca.

- Pesme postoje, u našim glavama i u našim telefonima, i nigde više. (smeh)

  • Možete li meni da pustite da čujem? (smeh)

- Pustićemo ti, ali kad se pogase svetla i kamere. I kada potpišeš ugovor o poverljivosti. (smeh)

  • Deki, Ceca kao inspiracija?

- Može li neko lakše pitanje? Ceca kao inspiracija... Mislim, kome Ceca nije inspirativna, da se razumemo? To je savršen spoj energije, kako ja to kažem uvek. Energija, emocija, boja, artikulacija, opseg... To je savršen spoj u jednom glasu i u jednom performansu. Savršen spoj, nema šta. Ja sam iskreno pokušao večeras da nađem grešku, ali nisam uspeo.

- I prvo što mi je rekao, imaš najbolju ritam sekciju od svih, jer to je, kaže, top, top nivo. Baš smo o tome pričali i zbog Ušća i zbog svega. I rekao mi je Deki, moram da čujem i bend uživo, i da pričamo o svemu, mnogo imamo tema o kojima moramo da pričamo. Uveliko se radi. Veliki nas posao čeka i to stvarno mora da zablista u punom sjaju. Već imamo mnogo, mnogo ideja, Bogu dragom hvala, i mislim da će to biti stvarno nešto što naš narod kaže, "zakucavanje" (smeh) -kažu Ceca i Dejan uglas.

  • Da li te Ceca, da kažemo žargonski, "radi" više na balade ili na brze pesme?

- I na jedne i na druge, ne mogu da vam kažem. Ali zaista i na jedne i na druge, zato što ona ima tu fascinantnu energiju, rekao sam, i energiju i emociju. A kad kažu balada, za baladu kao malo smoriš kad pevaš baladu. Ne, ljudi, za baladu treba duplo više energije nego za brzu pesmu. A to Svetlana najbolje zna. Tako da, tu se pokaže ko je zaista pravi.

(Telegraf.rs)

Video: Cela Arena peva sa divom "Maskaradu": Ovo nije viđeno do sada

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA