Dragan Bjelogrlić osuđen na kaznu zatvora: Evo koliko je dobio

 
J. P.
J. P.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 26

Dragan Bjelogrlić osuđen na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci

Prvi osnovni sud u Beogradu osudio je danas reditelja i glumca Dragana Bjelogrlića na uslovnu kaznu zatvora od šest meseci sa rokom provere od dve godine zbog nasilničkog ponašanja prema kolegi Predragu Antonijeviću 23. avgusta 2021. godine u niškom hotelu "Ambasador".

Na ovu presudu tužilaštvo i odbrana imaju pravo žalbe.

U završnim rečima tužilaštvo je predložilo da sud Bjelogrlića osudi na kaznu zatvora od šest meseci, dok je odbrana tražila oslobađajuću presudu.

Bjelogrlić je u svojoj odbrani detaljno opisao odnos njih dvojice, tvrdeći da ga Antonijević napada godinama, te da je sukob u Nišu posledica toga.

Istraga u ovom slučaju sprovedena je u Nišu, ali je nakon podizanja optužnog predloga protiv Bjelogrlića Osnovni sud u Nišu zatražio da se predmet delegira beogradskom sudu, što je Vrhovni kasacioni sud (VKS) odobrio iz razloga procesne celishodnosti, pošto su i optuženi i oštećeni, kao i branilac i svedoci, svi iz Beograda.

Osnovno javno tužilaštvo u Nišu podnelo je sudu 26. novembra 2021. godine optužni predlog protiv Bjelogrlića jer je 23. avgusta 2021. godine u ranim jutarnjim časovima više puta po glavi udario reditelja Predraga Antonijevića u niškom hotelu "Ambasador".

Bjelogrlić je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje.

On je na saslušanju u tužilaštvu priznao izvršenje krivičnog dela i izrazio žaljenje.

Oba reditelja našla su se u Nišu zbog manifestacije 56. Filmski susreti.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Pozdravila vas Jovana Jeremić na 5 jezika koje navodno zna: Rođendanski intervju voditeljke

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Јустинијана

    25. oktobar 2024 | 15:41

    Условна!? За онакво пребијање старијег човека док мирно седи, требао је добити бар, три године иза решетака. Тај кабадахија сматра, ако је већ брат члан, да је јачи од закона!? Судећи по пресуди, можда и јесте!

  • Lora

    25. oktobar 2024 | 15:38

    Sramno, jadno i bedno. Prebiješ čoveka, koji može otac da ti bude i dobiješ uslovno. Eto šta znači biti javna ličnost. Ne daj bože, da običan čovek ono isto uradi, pa odrobijao bi brate bar 2-3 godine. Neko reče svi smo isti pred zakonom. Voleo bih da me neko ubedi u to.

  • Grunf

    25. oktobar 2024 | 15:52

    Nije dobio ni kućni pritvor nego NO-NO kaznu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA