Novi udarac za Sergeja Trifunovića: Posle skandala sa suprugom, sad otkazali i koncert u čast Bore Đorđevića

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 1

Pored silnih nedaća koje su se desile Sergeju Trifunoviću ovih dana, tu je i otkazivanje koncerta u čast Bore Đorđevića.

Naime, porodica i članovi benda se nisu složili sa naplatom ulaznica za događaj, da bi sve poporilimo još šire razmere u medijima.

Izjavu organizatora prenosimo u celosti:

- Obaveštavamo Vas da se koncert "Bori u čast" neće održati 02. novembra u Zappa Bazi.

Zappa Baza, kao jedan od organizatora ovog događaja, želi da istakne da je događaj napravljen iz čiste ljubavi prema Bori Đorđeviću i njegovim pesmama.

Ideja o naplaćivanju ulaznica, od kojih bi se novac prosledio za podizanje spomenika Bori Đorđeviću na Tašmajdanu je bila iskrena želja nas kao fanova kao i inicijativa da se kroz peticiju ta ideja i ostvari.

S obzirom da porodica Bore Đorđevića, kao i članovi benda nisu saglasni sa ovom idejom, tj načinom na koji se realizuje, s akcentom na prikupljanje novačnih sredstava za spomenik, odlučili smo da se događaj ne održi.

Ta nas je vest zatekla kada je koncert bio skoro rasprodat, inače bi događaj bio besplatnog karaktera od samog starta, jer poštujemo stav porodice i članove benda.

Naša odluka kao jednog od organizatora je donešena usled negativne slike koja je stvorena u medijima, a to je bila poslednja stvar koju smo želeli.

Novac možete preuzeti na prodajnim mestima gde ste kupili karte - piše na Instagram nalogu.

Podsetimo,porodica Bore Đorđevića se oglasila pre 2 dana povodom koncerta koji je organizovao glumac Sergej Trifunović u čast pokojne legende, za koji, kažu, nisu dali odobrenje.

Naime, nekoliko domaćih muzičara i glumac Sergej Trifunović trebalo je da se okupe na koncertu "Bori u čast2, u subotu, 2. novembra u klubu Zappa baza sa počekom od 21 čas, a kako se navodi u saopštenju, prihod od ulaznica namenjen je izradi spomenika Bori Čorbi na Tašmajdanu - cilj je bio i da se ta peticija potpisuje upravo na ovom koncertu.

Oni su tada izdali saopštenje povodom celog slučaja:

- Poštovani, lao naslednici Bore Đorđevića, zakonski nosioci njegovih autorskih prava i zastupnici njegovog stvaralaštva, želimo da se obratimo povodom najavljenog događaja koji će se održati u Zappa Bazi 02.11.2024. godine, a koji je organizovan u znak časti i poštovanja prema našem voljenom Bori i njegovom neprocenjivom doprinosu muzici i kulturi našeg regiona.

- Pre svega, želeli bismo da izrazimo našu zahvalnost organizatorima na njihovoj iskrenoj nameri da odaju počast čoveku koji je obeležio muzičku scenu svojim jedinstvenim stilom i pesmama koje su oblikovale mnoge generacije. Bore Đorđević je bio umetnik nesagledivog talenta, autor pesama koje su postale simbol bunta, slobode i istine. Svaki pokušaj da se taj doprinos ovekoveči je, u suštini, gest dubokog poštovanja prema njegovom radu.

- Međutim, iako prepoznajemo lepotu ove namere, smatramo da način na koji se ovaj događaj realizuje nije u potpunosti u skladu sa vrednostima i principima koje je Bora zastupao tokom svog života. Želimo da naglasimo da porodica Bore Đorđevića, kao i njegov bend, nisu uključeni u organizaciju ovog koncerta i nisu dali saglasnost za njegovo održavanje u ovakvom formatu.U cilju pronalaženja rešenja koje bi bilo u skladu sa Borinim vrednostima i njegovim umetničkim nasleđem, obratili smo se organizatorima sa predlogom da se koncert održi bez prodaje karata i prikupljanja novca na ovaj način, jer smatramo da to nije prikladno za veličinu i značaj ličnosti kakva je Bora Đorđević.

- Nažalost, naš predlog nije prihvaćen i organizatori su se oglušili o njega, što nas je stavilo u neprijatnu poziciju.Takođe, ideja o postavljanju spomenika je plemenita i zaslužuje posebnu pažnju. Smatramo, ipak, da je za poduhvat te veličine potrebno uključivanje šire zajednice, ali i nadležnih državnih organa koji prepoznaju značaj Bore Đorđevića za kulturnu baštinu Srbije i Balkana, i time se na odgovarajući način pobrinuli za ovaj vredan čin.Bore Đorđević je ostavio za sobom neizbrisiv trag u muzici, kulturi i društvu, i verujemo da je njegovo nasleđe nešto što svi nosimo u srcu. Njegov glas, njegove reči i njegova strast žive kroz sve nas, i naš je zadatak da to nasleđe očuvamo i prenesemo budućim generacijama, ali uvek sa dubokim poštovanjem prema njegovom liku i delu.Zahvaljujemo se na razumevanju i srdačno pozdravljamo svaki budući pokušaj odavanja počasti našem Bori, uz poziv da se to čini u skladu sa voljom njegove porodice i onih koji nastavljaju njegov muzički put. S poštovanjem, Dubravka, Boris, Bane, Vicko, Džinžer, Nikola, Joca, Ivke - pisalo u saopštenju na zvaničnoj fejsbuk stranici Riblje čorbe.

Inače, Sergej je na sahrani Bore Đorđevića poveo masu koja je zapevala čuvenu pesmu "Ravnosušan prema plaču".

(Telegraf.rs)

Video: Sergej Trifunović dočekao košarkaše, izljubio je posebno Aleksu Avramovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zoki

    24. oktobar 2024 | 19:35

    Sergej,biraj svet ili Sloveniju,sa njima nema obracuna.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA