Tijana Ajfon iskrena: Lektire nisam čitala, razrednog kad sretnem, kaže mi: Rekao sam ti da ćeš da uspeš

 
A. Š.
N. L.
A. Š. N. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 11

Starleta Tijana Ajfon napravila je rpavi harakiri na ovogodišnjem Sajmu knjiga koji je odlučila da poseti. Veliki kolaps na ulazu u Halu 1 stvorila su posebno dece koja su želela da se slikaju s njom, što je kamera Telegrafa usnimila.

Iskoristili smo ovu priliku, pa smo sa Tijanom i prošetali kroz sajam, a dok smo razgledajući štandove sa izloženim knjigama pričali o njenom školovanju, lektirama i profesorima. U startu nas je, ne želeći da išta skriva, iznenadila iskrenošću i priznanjem da tokom školovanja nije pročitala nijednu lektiru.

Iako priznaje da nema puno vremena za knjige, Tijana je istakla da voli čitati, ali samo laganije štivo.

- Čitam knjige, ali isključivo ispovesti, ne volim drame i teške knjige, volim laganije, tipa ispovesti, to je nešto što sam poslednje pročitala. Nemam vremena za filmove, a kamoli za knjige, sramota je reći, ali retko kada se to desi - rekla je ona, pa otkrila i koju knjigu je poslednje pročitala.

- Mislim da sam pročitala "Ispovesti iz harema". To je jako poučna knjiga, preporučile su mi starije žene da pročitam, ali su mi rekle: "Nisi ti glupa kao ova devojka što je to uradila" - kroz smeh je dodala starleta.

Kada smo je pitali o lektirama koje je čitala u školi, Tijana je bila kranje iskrena i priznala da nije pročitala nijednu.

- Gde si mene našao to da pitaš? (smeh) Nijednu lektiru nisam pročitala, nijednu! Sramota je reći, ali majka mi je čitala "Belu grivu" da bi mi prepričala i baš me je zbog toga kritikovala, ali je videla da ne zna šta će sa mnom, pa bolje da mi prepriča. To je poslednje što sam se sećam iz škole, te neke "Bele grive", ne znam ni o čemu se radi ako hoćeš iskreno - rekla je ona.

Tijana se osvrnula i na svoje školovanje, rekavši da su je profesori i nastavnici uvek voleli, jer je uvek bila "blesava". Iako je bila draga svojim profesorima, kaže da ih danas retko sreće i da se na slučajne susrete uvek oduševe kad je vide.

- Sećam se učiteljice, bila je ista i meni i mom rođenom bratu. I u srednjoj školi i u osnovnoj su me profesori i nastavnici voleli, zato što sam uvek bila "blesava". Sećam se u srednjoj školi, razredni starešina mi je rekao: "Ne brini ništa, ti ćeš se snaći u životu". Nažalost, većina njih nije živa, jer ja kad sam išla u školu, oni su bili stara garda, nije bilo mlađih, a to je bilo pre 20 godina. Srela sam učiteljicu pre 7, 8 godina, oduševila se kad me je videla, i razrednog kad čujem ili sretnem, svaki put mi kaže: "Rekao sam ti da ćeš da uspeš". Škola nije najbitnija, bitnija je ona životna i da se snađeš u životu, a ja sam smatram da sam se snašla - rekla je starleta, pa otkrila da li ima omiljenog pisca.

- Nemam. Našao si pogrešnu osobu koju ćeš da intervjuišeš na Sajmu knjiga, ali ja smatram da nije toliko bitno koliko si knjiga pročitao, nego šta si u životu uradio i kakakv si čovek. Nije pismenost koliko si knjiga pročitao, ali postoje ljudi koji nemaju taj luksuz da čitaju knjige - istakla je ona.

Iako priznaje da nije pročitala mnogo knjiga, Tijana je ponosna na svoj pravopis.

- Moj pravopis je bolji nego kod nekog ko je završio škole i fakultete. Mojoj majci nije bilo najvažnije da imam dobre ocene, ali mi je rekla: "Nemoj da budeš glupa i nepismena. Ne možeš 'Ne znam' da napišeš zajedno, lupiću ti šamar svaki put kada to vidim". Zahvalna sam joj na tome, jer u mojim porukama ne može da nađeš pravopisnu grešku, što je najbitnije, ostalo se može naučiti. Završila sam gimnaziju, jednu od težih gimnazija u Srbiji, u Staroj Pazovi, opšti smer, završila je sam na jedvite jade, ali je bitno da sam uspela i to u roku - rekla nam je Tijana.

(Telegraf.rs)

Video: Tijana Ajfon uhvaćena sa novim dečkom u Crnoj Gori, tetovirani dečko je “dohvatio” u moru

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    25. oktobar 2024 | 15:43

    Ovo je primer potpuno razorenog sistema vrednosti. Najblaze receno.

  • Bg

    25. oktobar 2024 | 16:06

    Uspela da je voze preko Drine i da sluzi kriminalcima..Bravo za razrednoog..

  • 1

    25. oktobar 2024 | 15:50

    Jeste uspela je kod nje je zlatni tus kad se tusira.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA