"Saradnja s njima bila je pravi izazov": Neda Ukraden otkrila s kojim pevačima je najteže radila u karijeri

 
A. Š.
A. G.
A. Š. A. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Na Sajmu knjiga u Beogradu, pevačica Neda Ukraden potpisivala je ploču sa svojih 25 najvećih hitova, a pritom je otvoreno govorila o dugogodišnjoj karijeri.

- Divno je videti ovo izdanje mojih sabranih dela. Zaista sam sarađivala sa divnim i uspešnim ljudima i ponosna sam na to. Ovo su neverovatne kompozicije i neverovatna dela. Nisam očekivala da će hit biti pesma "Ne zovi me u ponoć", bilo je promašaja u toj proceni štaće biti hit, a šta ne. Mnoga deca su po mojim pesmama dobijali imena.

Dotakla se i izazova u radu sa Arsenom Dedićem i Mišom Kovačem, ali i problema hiperprodukcije u današnjoj muzici.

- Dobrih tekstopisaca je sve manje. Posle dva meseca ne znate ko šta peva, malo je tu sve kopiranje, nema puno originala, mislim da je to problem. To je deo te hiperprodukcije. Najteže je bilo sarađivati sa Arsenom Dedićem, njemu tada dueti nisu bili potrebni. Jedva smo ga ubedili, bio je genije. Mišo Kovač je bio težak za saradnju, takođe.

Ukraden je istakla da je njena karijera rezultat talenta, sreće, i ljubavi, te da u mlađim koleginicama ne vidi sličan put kao svoj.

- Za mene je moja karijera jedan neverovatan spoj talenta, sreće, rada i ljubavi. Emocija koju sam ja pružila ljudima i on meni. To što se meni dešava više od 50 godina je izuzeno retko, to je neverovatan dar sa neba. Beskrajno sam zahvalna na svim tim ljudima koji su doprineli tome. Ova Neda sada bi onoj od pre 25 godina rekla da je sve moglo drugačije, a ništa nije moglo drugačije. Neka se sve desilo baš kako se desilo. Zahvalna sam i svojoj energiji i nekom šestom čulu i situacijama koje su me vodile od jedne do druge. I razvod i svađe i sukobi sve me je dovelo do ovoga.

- Mislim da u mlađim koleginicama nema sličnog primera kao što sam ja, ja sam je pojavila sa 16 godina. Sada su različiti putevi pravljenja karijera - rekla je Neda.

Ceo intervju možete pogledati u okviru teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Neda Ukraden na koncertu Antonisa Remosa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA