Ovo je dokaz koliko Hrvati vole Cecu: Zbog nje prelaze na stotinu kilometara, a ovaj koncert jedva čekaju

 
Z. R.
A. Š.
Z. R. A. Š.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

Balkanska zvezda Svetlana Ceca Ražnatović održala je nezaboravan koncert u subotu, 19. oktobra, u Podčetrteku, koja se nalazi samo 100 metara od granice s Hrvatskom.

Ovaj događaj obeležio je jubilarni, 30. koncert folk dive u Sloveniji i okupio brojne obožavaoce, među kojima je bilo i mnogo Hrvata.

Karte za ovaj spektakl prodate su mesec dana pred koncert što dovoljno govori koliko je Ceca omiljena među "Janezima".

Folk zvezda je početkom godine bila glavna tema medija u Hrvatskoj zbog sramnih ispada pojedinaca, što je izazvalo opštu polemiku u čitavom regionu. Ipak, koliko je Ceca zaista voljena u Hrvatskoj govori činjenica da njena publika u Sloveniju dolazi iz svih krajeva "ljepe njihove" a neki od njih prelaze i po nekoliko stotina kilometara.

Naša ekipa boravila je u Podčetrteku, a neposredno pred koncert uradili smo anketu u kojoj su nam Cecini fanovi otkrili da planiraju kolektivno da dođu u Beograd kako bi prisustvovali njenom trećem koncertu na Ušću u junu mesecu sledeće godine.

- Iz Zagreba smo, ja sam bila u Mariboru na Cecinom koncertu u martu, bilo je ludilo, pa sam došla opet ponoviti.

Mladić iz Zagreba, koji se trenutno takmiči u "Zvezdama Granda", uzbuđeno je izjavio:

- Ja sam iz Zagreba, isto se bavim muzikom, a trenutno sam u takmičenju "Zvezde Granda". Prvi put sam na Cecinom koncertu i radujem se, jedva čekam da počne i da čujem pesmu "Kukavica".

Mnogi posetioci su doputovali iz raznih krajeva, a među njima je bio i dečko iz Pule.

- Zbog Cece sam došao iz Pule. Ona je naša kraljica! Nisam prvi put na njenom koncertu, deseti put već, bio sam u Beogradu, svuda gde je Ceca. Omiljena pesma mi je "Lepotan", najskuplja. Videćemo se i na Ušču sledeće godine - rekao je on.

Inače, kako se može videti na fotografiji sa mape, hala je jako blizu granice koja deli Sloveniju i Hrvatsku, a ono što je još zanimljivije, karte su se prodavali i Hrvati, odnosno njihov zvanični prodavac karata, ticket.hr.

Podsetimo, nakon incidenta koji se dogodio početkom godine u Hrvatskoj, kada su pojedinci sebi dali za pravo da "probaju da govore umesto čitave svoje nacije" i uništili nekoliko bliborda u Zagrebu, na kojima su organizatori najvili koncert koji je Ceca održala u Sloveniji.

O navodima da joj je zabranje ulazak u Hrvatsku, Ceca je nedavno govorila upravo za Telegraf:

- Pa nije, kad god gostujem u Sloveniji, ima mnogo moje publike koja dolazi iz Hrvatske jer to im je jako blizu, pošto ja ne nastupam u Hrvatskoj. Odmah da kažem, ja nemam nikakvu zabranu za Hrvatsku, to su dezinformacije. Ali ja ipak sve pozivam da dođu u Beograd, pošto smo mi odlični domaćini, ako Bog da, za sada su ozbiljni planovi, znači 99% radim Ušće u junu, nadam se da taj 1% neće prevagnuti. Ja uvek pozovem moju publiku iz bivših republika da dođu na Ušće kao što se to dešavalo i prethodnih godina, i za Marakanu, i za prvo Ušće i za drugo Ušće. Uvek kada su veliki koncerti u Beogradu, napomenem da smo mi sjajni domaćini, da će se sjajno provesti i to je neki srpski Woodstock - rekla je ona pre nekoliko meseci za Telegraf.

(Telegraf.rs)

Video: Ceca obeležila jubilej: 30. koncert u Sloveniji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA