"Ljubav u tišini", nova serija na Pinku - priča o kompleksnim izazovima Roma i zabranjenoj ljubavi

 
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Uskoro počinje prikazivanje nove serije "Ljubav u Tišini" na Pinku, autora i producenta Jelene Milijuš.

Scenario serije potpisuje takođe ona, zajedno sa Božidarom Kneževićem a reditelj je Sreten Jovanović.

"Ljubav u Tišini" je duboka i dirljiva serija koja  istražuje kompleksne izazove sa kojima se suočavaju Romi u Srbiji i širom sveta, fokusirajući se na ljubav koja se razvija između članova romske i većinske zajednice. Radnja se odvija u savremenom svetu gde se romska zajednica vekovima suočava sa stereotipima i predrasudama. Uprkos tome što su Romi prepoznatljivi po veseljima i proslavama, njihova svakodnevna iskustva su nevidljiva za javnost.

Radnja prati dvoje mladih ljudi iz različitih svetova između kojih se rađa ljubav i ta veza stavlja na test granice koje društvo postavlja. Suočeni sa protivljenjem porodica koje ne prihvataju njihov odnos, serija će istražiti sve kulturne i socijalne prepreke koje oni prevazilaze.

Serija će se baviti emocionalnim borbama i ličnim transformacijama ovo dvoje mladih koji će pokušati da pronađu svoje mesto u savremenom svetu koje na njihovu vezu gleda sa rezervom.  "Ljubav u Tišini" se pita da li je moguće da se romski duh, simbolizovan kroz pesmu, ples i tradiciju, pomiri s očekivanjima koja nameće većinsko društvo, da li je moguće obuzdati Romski duh i bose noge ukalupiti u tesnu cipelu i može li ljubav pronaći svoje mesto u svetu koji često odbacuje različitost. Osim toga gledaoci će imati priliku da kroz nju vide koliko smo zapravo spremni da prevaziđemo sami sebe i prihvatimo druge, tuđi hendikep i da živimo sa tim.

U izradi scenarija autorki serije saradnik je Andrej Protić, vrhunski ekspert za ovu oblast kako u zemlji tako i u inostranstvu.

"Ljubav u Tišini" nudi uvid u to kako tišina, koja često dolazi s nesporazumima i predrasudama, može postati muzika

kada je ljubav prisutna, pokrećući duboke emotivne i socijalne promene.

Glumačku ekipu će činiti mnoga poznata imena poput: Nele Mihailović, Aljoše Vučkoviča, Nade Blam kao i Ljiljane Stepanović, Srđans Karanović ali i mnogih drugih glumaca.

(Telegraf.rs)

Video: Nova serija na Pink-u: "Ljubav u tišini"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA