Bogdan Ilić delimično dobio spor protiv Telegrafa

 
E. J.
E. J.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Viši sud u Beogradu, sudija Nada Đorđević, u parnici tužioca Bogdana Ilića, protiv tuženih Internet Group d.o.o. i odgovornog urednika medija "Telegraf.rs”, doneo je presudu kojom se delimično usvaja tužbeni zahtev tužioca Bogdana Ilića. Tuženi se obavezuju da tužiocu Bogdanu Iliću na ime nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove zbog povrede prava ličnosti solidarno isplate iznos od 50.000 dinara, sa zakonskom zateznom kamatom počev od 10.septembra kao dana presuđenja, do isplate, sve u roku od 15 dana od prijema prepisa presude.

Odbija se kao neosnovan tužbeni zahtev tužioca Bogdana Ilića iz Beograda, u preostalom delu, kojim je traženo da se tuženi Internet Group d.o.o. Beograd i odgovorni urednik obavežu da tužiocu preko dosuđenog iznosa od 50.000 dinara, a do traženog iznosa od 150.000,00 dinara, isplate iznos od još 100.000, sa zakonskom zateznom kamatom počev od dana presuđenja, do isplate.

Obavezuje se odgovorni urednik medija "telegraf.rs", da na početnoj strani medija "telegraf.rs", o svom trošku, bez komentara i bez odlaganja, objavi uvod i izreku ove presude, najkasnije u drugom izdanju od dana pravnosnažnosti presude, pod pretnjom plaćanja novčanog penala u iznosu od 20.000,00 dinara.

Odbacuje se kao neblagovremena tužba tužioca Bogdana Ilića iz Beograda u delu kojim je traženo da se utvrdi da je tuženi povredio pretpostavku nevinosti i pravo na dostojanstvo ličnosti, na štetu tužioca objavljivanjem informacija u elektronskom mediju - internet portalu "telegraf.rs", i to u tekstu objavljenom dana 03.09.2022. godine pod naslovom „Mitrović se ponovo oglasio: Snimio pesmu o Baki Prasetu uz tvrdnje da će otkriti sve njegove "mračne tajne", što bi tuženi kao glavni i odgovorni urednik samostalnog elektronskog izdanja - internet portala „telegraf.rs " bio dužan da prizna i trpi.

Obavezuju se tuženi Internet Group d.o.o. Beograd i odgovorni urednik da tužiocu Bogdanu Iliću iz Beograda, solidarno naknade troškove parničnog postupka u iznosu od 75.300 dinara, sve u roku od 15 dana od prijema prepisa presude.

(Telegraf.rs)

Video: Beli sako, a ispod ništa! Milica Todorović vrelija nego ikada! O novoj promeni svi pričaju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA