Na današnji dan ostali smo bez legendarne Milene Dravić: Malo ko zna da je bila filmska majka Breda Pita

 
DŽ. R.
DŽ. R.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Na današnji dan, 14. oktobra pre šest godina napustila nas je Milena Dravić, poznata jugoslovenska i srpska glumica i supruga Dragana Nikolića.

Milena se izdvojila svojom lepotom i harizmom i nije bilo teško naslutiti da joj je uspeh na filmskim daskama zagarantovan. Uživala je veliko poštovanje među kolegama i publikom a plenila je pažnju gde god bi se pojavila. Mnogobrojne uloge koje je odigrala vinule su je u nebesa i napravile od nje veliku zvezdu, međutim, malo ko zna da je ona jednom prilikom delila kadar sa jednim od najvećih holivudskih zavodnika - Bredom Pitom.

Ona je 1988. godine, glumila Bredovu majku i to u filmu "Tamna strana ulice" a holivudskom glumcu je ovo bila prva uloga. Film nije doživeo veliki uspeh, a prati priču mladog Amerikanca koji je teško bolestan i kome smeta svetlost, zbog čega ga otac odvodi u jedno selo u tadašnjoj Jugoslaviji kako bi mu iscelitelj pomogao.

U svojoj karijeri od šest decenija, Milena je snimila 90 filmova a u više od 50 je ostvarila zapažene ženske uloge. Dobitnica je mnogobrojnih nagrada i priznanja.

Starije generacije je se sećaju iz 70-ih kada se u čuvenoj tadašnjoj emisiji "Obraz uz obraz" pojavljivala sa svojim životnim saputnikom Draganom Nikolićem, sa kojim je bila u braku od 1971. godine do 2016. godine kada je on preminuo.

Glumica se ubrzo nakon smrti supruga razbolela i ona je preminula dve godine nakon njega, na klinici Bežanijska kosa. Ona je sahranjena pored njega u Aleji zaslužnih građana.

(Telegraf.rs)

Video: Tea Tirović posle koncerta u Čairu oduševljena

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA