"Ceca ima nedostižne rezultate": Tea pomenula divu i otkrila da je u Nišu uradila ono što nikad ne radi

 
A. M.
N. L.
A. M. N. L.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Pevačica Tea Tairović sinoć, 11. oktobra imala je koncert u Nišu kome je prisustvovalo preko 6.500 ljudi.

Niški Čair je bio krcat, a Tea je publici priredila pravi spektak. Ona je posle nastupa razgovarala sa novinarima, a najpre je rekla da se nalazi na sedmom nebu i da je toliko bila srećna, da je čak popila i jedan džin.

- Popila sam jedan džin tonik. Iako mi nije praksa da konzumiram alkohol na koncertima, ali energija... - rekla je Tea uz osmeh i nastavila da priča, a pomenula je i tremu.

- Uvek imam tremu, a čini mi se da je sve krenulo od prvog koncerta na Tašmajdanu. Tada sam imala neverovatan napad adrenalina i od tada je trema neizostavna na svakom koncertu. To me uglavnom stigne dva minuta pred početak. Ne znam kako se to desi.

Publika je uživala na ovom spektaklu, a Tea nije krila oduševljenje energijom koja je vladala Čairom, pogotovo što se ne održavaju koncerti ovog formata toliko često.

- Reakcija publike na koncertima mi najviše znači. Oni su tu zbog mene i ja sam tu zbog njih, razmena energije među nama je osnova moje karijere. Upravo to mi daje elan i adrenalin, a to je jedino što mi je potrebno na bini. Nisam se iznenadila jer poznajem južnjačku publiku. Iako dugo nisam bila u ovom gradu, aktivno sam se spremala za Čair. Čuvala sam se za Niš - i objasnila da iako je imala 2 spektakla u Beogradu, nije se opustila pred koncert u Čairu:

- Činilo mi se da ću biti rasterećenija, ali nisam. Zato što ne delim koncerte na manje i veće, čak i po brojnosti ljudi. Koncert je koncert. Za mene je Za mene je Čair kao da sam radila u najveći stadion u Srbiji, to  je za mene taj bio Čair večeras. Mislim da nema potrebe da pričam koliko sam sebe uložila u ovo jer sam ostavila litre znoja na bini, frizura mi se raspala i izgledala sam kao pokislo kuče – rekla je Tea kroz smeh.

Pomenula je i saradnju sa Sekom Aleksić kojoj je napisala pesmu, koja se veoma sluša u Nišu, a odgovorila je i da li je teže pisati za sebe ili druge.

- Teže pisati za druge. Zato što ponekad, kada napišem nešto što je onako malo riskantno, ja verujem u to i spremna sam samo za sebe da rizikujem, prosto, pa uspem ili ne uspem. Drugi izvođači su retko spremni da rizikuju, a ja nisam nekog ko voli da ubeđuje nekog, uzmi ovo, ovo ti je hit, nego prosto ako se plašiš, nemoj, ja ne želim odgovornost na sebi, ne da je Bože da se nešto neko obruka ili slično. Zato je teško pisati za druge jer je mnogo veća odgovornost. Pišem onoliko koliko mi izvođač dozvoljava. Što se mene tiče volim da ekspreimetišem, volim smele melodije i tekstove...

U Teinoj muzičkoj kuhinji se uvek nešto krčka, a otkrila je i dajoj je Ceca rekla da snima pesme dok ih ima, a onda otkrila i da je pisala za Cecu.

- Pisala sam za Cecu, da - izjavila je zagonetno.

Odgovorila je i da li pravi koncerte zbog publike ili statusa.

- Ovo bi trebalo da bude poslovna tajna, ne želim ljudima da se rušim sneška, ali malo diplomatije,  koliko mogu, koncerti su zaista samo poklon publici. Samo, samo to nije samo. Koncerti su poklon pubici, a njihovo prisustvo je poklon meni - uz konstataciju da bi otišla i na Cecin i Draganin koncert na Ušću jer ih obe sluša.

Čair je bio rasprodat, ali nije bilo drugog koncerta i Tea je otkrila zašto.

- Imali smo ponudu za drugi koncert u Čairu, ali uskoro imamo dva velike solistička koncerta, prvi je u Sofiji, drugi je u Skoplju, koji su relativno blizu. Nismo iz tog razloga mogli da nađemo drugi termin za Čair, ali meni stvarno bilo veliko zadovoljstvo da se da smo se družili sutra ili preko sutra, ali eto, ko nije stigao da dođe u Niš, neka dođe u Skoplje ili u Sofiju.

Jedna grčka pevačica obradila je Teinu pesmu "Ola, ola", pa je mnoge zanimao pravni aspekt, kao i hoće li biti koncerta u Grčkoj.

- Da, prava za pesmu "Ola" imamo Kiriakos Papadopoulos i ja kao tekstopisac. Naravno, prava su što se tiče pevačice koja je prepevala pesmu na grčkom. Prava su, ona je pravo prema meni regulisala. Ja sam jako srećna zbog te obrade. Ona je stvarno prelepa, pretalentovana, dugo na sceni. Što se tiče koncerta u Grčkoj, mi smo stvarno imali mnogo ponuda i za Grčku, Tursku, Rumuniju. Za sad smo samo Rumuniju realizovali. Ovo još nismo uspeli, ali mislim da ćemo uspeti, ipak je to strano tržište i treba tamo naći prave saradnike.

Ceca je značajna podrška Tei, što nikad nije krila, a novinari su je pitali hoće li još sarađivati sa folk divom.

- Naravno, naravno. Imala bih najveću odgovornost u životu kada vas angažuje neko ko je toliko godina na ovoj našoj sceni i koja ima takve skoro nedostižne rezultate kao što ih ima Ceca Ražnatović. To mi je veliko zadovoljstvo, ali i odgovornost.

Tea Tairović je otkrila i gde će pevati za najluđu noć.

- Družimo se u Hajatu i spremam jedan mali kabare za tu noć i biće stvarno jedan dobar šou - rekla je Tea Tairović, a šta je još pričala pogledajte na snimku na početku teksta.

(Telegraf.rs)

Video: Tea otvorila koncert u Nišu velikim hitom: Od vrelog plesa se trese Čair!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA