"Jedemo hranu sa papira, kaskaderi zarađuju više od nas": Voja Brajović se pobunio, otkrio sve o finansijama

 
DŽ. R.
DŽ. R.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 1

Glumac Voja Brajović je otkrio zanimljive detalje iz života pa čak da u jednom trenutku nije imao za hranu.

Iako se za glumce vezuje luksuzan i lagodan život, čini se da postoji i druga strana te profesije i da nije uvek sve tako sjajno kada je ovaj poziv u pitanju. Kako je jednom prilikom naveo, glumac nije imao za hleb.

Iako je već bio u usponu u karijeri, kada je u "Povratku otpisanih" glumio Tihog, Voja se dotakao reči o finansijama, otkrivši da tada glumci nisu bili "ni cenjeni ni plaćeni".

- Imamo na hiljade mladih glumaca. Nekad je bilo tri fakulteta u celoj Jugoslaviji, na 22 miliona izlazilo je 20, 30 glumaca i glumica godišnje. Onda je svako nalazio svoj put. Nikad nisu glumci bili ni cenjeni, ni plaćeni. Mladi ljudi bi da osnuju porodicu! Teško je to  - bio je iskren glumac.

On je naglasio da pod "cenjenim" smatra da nije bilo nikakvih privilegija kod glumaca.

Održana komemoracija glumcu Vladanu Živkoviću Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

- Plaćeno nije bilo nikad! Ta jedna glumačka elita, koja je nekad bila zaista velika, je mladima danas nepoznata. Svi su bili više vezani za pozorište, tu su se prepoznavali talenti. 'Hajde, Jano, hajde, dušo, kuću da prodamo...', sad bi da prodaju sve samo da se igra - dodaje on.

Glumac je otkrio kako je pokušavao da odvrati mnoge mlade ljude od ove profesije. Kaže da ni po koju cenu ne bi savetovao da se otisnu u te vode.

- Kad mi neko sad kaže da bi da se bavi glumom, ako me moli za pomoć, ja njega molim da to ne čini! Ako to neko, ipak, toliko žarko želi, nek proveri može li iz svoje tople odeće da uđe u neku hladnoću, da se peče pod reflektorima, da radi sa anginom, da jede hranu sa papira itd... Kroz sve te muke prolazi glumac koji igra, a onaj koji ne igra prolazi kroz još veće muke - rekao je on jednom prilikom.

Iako je kultna serija "Otpisani" bila izuzetno gledana jedan od najpopularnijih domaćih glumaca je priznao da od prvog honorara zajedno sa kolegom Draganom Nikolićem zapravo nisu mogli da kupe ni hleb.

Glumac je priznao da su kaskaderi tada imali veće honorare dok im se plaćalo po padu, dok su glumci tada bili nikada siromašniji.

- Potpisivali smo ugovore za male pare. Kada sam pokušavao da pregovaram za veći honorar, producenti su mi rekli: 'Ako ti nećeš da potpišeš, ima ko hoće za te pare. Nisam imao hleb da jedem - priznao je on za Informer.

Glumačka ekipa je "stala na noge" tek u drugoj sezoni kada su dobili bolje honorare  i napokon malo profitirali.

- Dragan i ja za drugu sezonu zaradili po 30 miliona dinara. Saznali smo da je Pavle Vuisić pristao da snima za 20 miliona. Rekli smo Mladenu Todiću da i njemu podigne cenu na 30 miliona ili ćemo se opasno naljutiti. Pristao je - priznaje iskreno Brajović.

(Telegraf.rs)

Video: Mina Vrbaški sa dečkom u provodu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA