"Ona je naša mezimica": Evo ko je srpski roker kome je ćerka poginula u Kanadi, a ovako je govorio o njoj

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Od posledica saobraćajne nesreće u Torontu u Kanadi umrla je Angelina Čonkić (25), ćerka Nebojše Čonkića Čonte, nekadašnjeg frontmena poznatog novosadskog pank benda “Pekinška patka”.

Angelina će u narednim danima biti sahranjena na Gradskom groblju u Novom Sadu, gde će iz Kanade biti preneseno njeno telo, saopštila je neutešna porodica.

Pekinška patka Foto: Promoi

- Sa neshvatljivim bolom obaveštavamo Vas da je naša premila ćerka Nina usled saobraćajne nesreće preminula 6.oktobra u Torontu. Sada je među Anđelima, kako joj ime kaže”, glasi čitulja ispod koje su potpisani ožalošćeni, mati Mirjana, otac Nebojša, brat Momčilo i stric Borislav i strina Jelena sa decom Milicom i Milanom.

- Moma je maksimalno aktivan u svemu i trudim se da ga usmerim da pored škole ima što širi dijapazon interesovanja. Trenira tenis, ide uredno na plivanje, fudbal, skijanje. Uči i da svira klavir a od muzike je sa pet, šest godina intenzivno slušao ‘Patku’, međutim sada ima neke svoj favorite. Pod mojim uticajem sluša alternativni rok i nadam se da će tako i ostati, pa da imam s kim da idem na koncerte. Ćerka Angelina, zovemo je Nina, ima četiri godine i ona je, naravno, naša mezimica - govorio je Nebojša jednom prilikom o porodici.

U kanadski grad Toronto preselio se 1994. godine, gde predaje informatiku na kanadskom državnom univerzitetu Seneka.

Podsetimo, novosadski sastav Pekinška patka osnovan je 1978. godine i smatraju se začetnicima panka i post panka na području Srbije. Izdali su dva albuma za zagrebački Jugoton, ali je bitno napomenuti kako je njihov prvi objavljeni singl Biti ružan, pametan i mlad/ Bela šljiva bio u potpunosti rasprodat, što je otvorilo vrata za gomilu mladih novonastalih jugoslovenskih grupa na početku osamdesetih. Iako kratkog veka, njihov uticaj je samo rastao tokom godina.

Danas jedan prolaz u centru Novog Sada nosi naziv po njima.

(Telegraf.rs)

Video: Emotivni govor na komemoraciji povodom smrti Radmile Živković

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA