Parni valjak u Beogradu najavio novembarski koncert: "Na divan način smo se povezali sa beogradskom publikom"

 
A. V.
A. V.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 0

MTS DVORANA ĆE NAM BITI NOVA PROVERA KAKO SADA ZVUČIMO OVDAŠNJOJ PUBLICI.

Parni Valjak, u okviru svoje nove postave sa mladim pevačem Igorom Drvenkarom, nastupiće 09. novembra u kultnoj mts Dvorani. To su danas najavili na konferenciji za novinare u Beogradu, gde borave ovih dana, kako bi najavili veliki beogradski koncert.

Bend koji važi za jedan od onih sa najvećim stažom od vodećih bendova u regionu, nastao je 1975. a danas u fazi svog novog poglavlja, uveliko nastupa sa pevačem Igorom Drvenkarom. I dalje veoma traženi i nikada zaboravljeni! Bend je u novoj postavi objavio četiri singla "Moja glava moja pravila"; "Bogati će pobjeći na Mars"; "Sad kad znaš" i "Kad padne mrak", koji su uveliko deo repertoara na nastupima i većim koncertima.

Parni valjak Foto: Promo/ Marina Pešić

Osnivač benda Husein Hasanefendić Hus i Igor Drvenkar govorili su na konferenciji o svojim impresijama svirke pred beogradskom publikom koju su prvi put posetili prošle godine; bezvremenskim hitovima, novim pesmama, ali i o tome šta će publika moći da čuje 09. novembra u mts Dvorani

Beogradsku publiku koju je prošle godine prvi put osetio u sklopu nove postave Parnog valjka prošle godine Igor Drenkar opisuje sledećim rečima:

-Ja sam prošle godine prvu put bio u Beogradu i Srbiji, zahvaljujući Valjku i oduševio sam se koncertima, najpre srčanošću publike i iskreno jedva čekam da se vratim opet na ovdašnju scenu. Jako lepo smo se povezali sa Beogradskom publikom.

Osvrćući se na pesme koje su obeležili odrastanje i živote mnogih generacija, Hus napominje da nije ni sanjao da će stvoriti takvu plejadu hitova:

-Teško mi je povezati se sa tim periodom kada sam stvarao sve te pesme. Aki je imao dobar osećaj za hit, ali i sam sam umeo da osetim ako će nešto biti baš dobro, ali nikada nisam razmišljao o tome "e sada bih mogao da napravim hit", već sam sve radio iz duše", ističe Hus. Naravno da nam je važna publika i da ona uživa, i pravili su se kompromisi decenijama, ali kako su godine prolazile, evo sada iz ove perspektive sebični smo krajnje u pravljenju pesama, radimo ih prvenstveno iz ugla da nam je važno da je nama dobro, pa onda i publici - iskren je Hus.

Parni valjak Foto: Promo/ Marina Pešić

Ipak i dan danas rade , snimili su četiri nova singla koja su na vrhovima radijskih top listi:

-Jeste singlovi su jako lepo prihvaceni u Hrvatskoj, a sviraćemo ih i ovde na koncertu apsolutno, kažu i dodaju da su instinktivno shvatili da je bitno da u novoj postavi rade i nove singlove, kako bi prosto novi sastav imao materijal koji će za nju biti prepoznatljiv. Krenuli smo u novu priču i želimo da čujemo kako bend sada zvuči. A naravno stari hitovi su tu uvek - poručuju.

Svaki veliki bend suočava se i sa problemom odabira pesama za nastup koje će stati u samo dva i po sati. Igor objašnjava kako oni to rešavaju:

-Uvek je teško izabrati i uvek je borba oko toga. To zaista jeste najteži deo pred koncert i to je zahtevan poduhvat napraviti plejlistu. Sad imamo neku okosnicu koncerta, a za Beograd još vagamo kakav će biti repertoar - ostaju mistični članovi kultne grupe.

Iako vole klupske svirke, ne poriču da veliki prostori imaju posebnu čar. Posebe emocije vezuju ih za Dvoranu Doma sindikata gde je, kako kaže Hus, prvi put video Mišu Kovača uživo :

-Prvi put sam tada, ovde kod vas u mts Dvorani današnjoj video tu njegovu harizmu i shvatio kako funkcioniše. Ja inače pola koncerta provedem zmureći i slušajući bend, tako da zaboravim gde sam, čak i u ovoj novoj fazi, a Igor je svojim dolaskom doneo svetlo u trenutku kada smo bili u potpunom mraku. I svi ti nastupi, krenuli su iz malih prostora, pa samo zato bili u Bitefu prošle godine, a sada nam je sledeća provera mts Dvorana. Naravno da smo uzbuđeni, ali sa druge strane mi se izgubimo gde smo, nego smo više skoncentrisani na to što sviramo. Mi uživamo u svirci jednostavno. Ipak bez fidbeka publike ništa, to se fizički oseti, ta energija - zaključuju poznati muzičari.

(Telegraf.rs/PR)

Video: "Istina, preslikana je tata!": Katarina Lazić ponosno o prinovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA