Sud doneo odluku: Pevačica osumnjičena za pomaganje u skrivanju škaljarca puštena na slobodu

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Sud BiH odbio je predlog Tužilaštva BiH da se odredi pritvor za pevačicu Verenu Cerovinu.

Potvrda je stigla od njenog advokata Damira Koča.

Podsećamo, Tužilaštvo BiH je tražilo pritvor u predmetu koji se tiče organizovanog kriminala protiv Ognjena Odovića i Verene Cerovine.

Pritvor je bio predložen zbog opasnosti od bega, uticaja na svedoke i ometanja istrage.

Navedeni osumnjičeni se terete za krivično delo Organizovani kriminal iz člana 250. KZ BiH u vezi sa krivičnim delom Pomoć učiniocu posle izvršenog krivičnog dela iz člana 232. KZ BiH.

Njih dvoje se sumnjiče za pomaganje u skrivanja škaljarca Ognjena Orašanina koji je uhapšen na Otoci.

Podsetimo,Odović i Cerovina uhapšeni su u akciji Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske i PU Istočno Sarajevo.

- Slobode su lišeni O.O. iz Sokoca i V.C. iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo organizovani kriminal u vezi sa pomaganjem počiniocu krivičnog dela. Osumnjičeni su za pružanje pomoći u sakrivanju O.O. iz Sokoca, za kojim je bila raspisana poternica, inače pripadnika Škaljarskog klana - saopštio je MUP Srpske.

Dodali su da su prilikom hapšenja kod osumnjičenih oduzeti predmeti koji mogu poslužiti kao dokaz u krivičnom postupku.

- Nakon izvršene kriminalističke obrade osumnjičeni će biti predati Tužilaštvu BiH uz izvještaj o učinjenom krivičnom delu - navode u MUP-u Srpske.

Orašanin je početkom septembra uhapšen na osnovu međunarodne poternice koja je za njim raspisana nakon što je u decembru 2022. godine izbegao hapšenje u akciji MUP-a Republike Srpske i Tužilaštva BiH. Osumnjičen je da je od 26. novembra 2020. do 22. januara 2022. godine kao organizator grupe, kojoj je pristupilo više osoba, počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa trgovinom droge.

(Telegraf.rs/Avaz)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA