"Cele porodice su nestale, ima puno mrtvih": Pevač iz Zvezda Granda otkrio šta se dešava u Jablanici

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Hercegovačku varošicu Jablanicu zadesile su noćas katastrofalne poplave.

Jedan od učesnika muzičkog takmičenja "Zvezde Granda" Alem Kadić koji je iz tog gradića ispričao je detalje nezapamćene tragedije koja je pogodila ovo mesto.

Alem je otkrio šta se u ovim trenucima dešava u Jablanici.

- Haos je od noćas, tačnije od jutros oko 1 sat. Ogromne su poplave, katastrofa. Stvarno je Jablanica… Sve su putne komunikacije presečene. Mislim da grad nema još struje. Ja sam u prigradskom naselju, nisam u centru Jablanice, ali znam otprilike šta se sve dešava. Svi su putevi presečeni i stvarno je stanje haos totalni i što je najgore, u svemu tome ima puno mrtvih.

Od njegovih niko nije nastradao.

- Moja porodica je iskreno dobro. Mi smo prigradsko naselje koje i nije toliko ugroženo koliko Jablanica i ovaj donji deo Jablanice gde su na žalost cele porodice nestale.

Katastrofa se dogodila bukvalno odjednom.

- To se desilo u noći. Kiša je ovako pojačala u 1 sat, i ljude je jednostavno iznenadilo. To se desilo u roku od nekih pedesetak minuta. Sat vremena od lagane kiše do ogromne bujice koja je nosila sve ispred sebe. Sad vidim da iz Jablanice povređene helikopteri prebacuju za Mostar, to je nekih 30-ak kilometara južnije. Spasilačke ekipe su na terenu. Sve je tu, ali sad je ono, samo je pitanje iskreno koliko će biti mrtvih.

Alem je ispričao i da li je uključen u neku akciju spasavanja.

- Kod nas jednostavno ne postoji odbrana od bujice, jer kod nas je kršni predeo. To su samo direktne bujice koje bukvalno nose sve ispred sebe. Trenutno su na terenu civilne službe i čekamo da dobijemo poziv da se uključimo kao građani da uradimo ono što možemo, da se priključimo i da pomognemo. U ovom trenutku samo ove specijalne službe koje se bave tim poslom ljudima mogu da pomognu.

Otkrio je i da li je video uživo šta se dešava u Jablanici.

- Ne, ja sam u prigradskom naselju koje je odsečeno i ja ne mogu da priđem. Inače, nismo imali struje do pre nekih sat vremena, telekomunikacije su sve prekinute, tako da je baš haotično stanje. Neverovatno, kao ne znam, na nekom filmu kad čovek gleda.

Miralem Ramić je njegov kolega koji je takođe iz Jablanice.

- Nismo se čuli, ali mislim da Miralem trenutno nije u Jablanici. On je sa prebivalištem u Sarajevu, kao i ja, samo što sam ja slučajno juče došao ovde kod roditelja. Imao sam nekih obaveza, u stvari trebalo je večeras da nastupam u Jablanici, i eto… Tako je Bog hteo da bude nešto sasvim drugačije, pa sam se zadesio. Iskreno mi je drago, jer sam uz roditelje tu. Oni su već u nekim godinama kada im je svaka pomoć potrebna - rekao je pevač Alem Kadić.

(Telegraf.rs/Grand)

Video: Snimak spasavanja ljudi iz ugroženih i poplavljenih područja Jablanice

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA