Seka Aleksić se oglasila zbog štrajka prosvetnih radnika: Objavila sliku, evo šta im je i poručila

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 32

Pevačica Seka Aleksić podržala je de deo radnika zaposlenih u prosveti, koji su nezadovoljni odgovorom Vlade povodom zahteva za poboljšanje njihovog materijalnog položaja i povećanja zarada.

Naime, predstavnici četiri sindikata u prosveti, Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, Sindikata obrazovanja Srbije, Gradskog sindikata prosvetnih radnika Srbije "Nezavisnost" i Sindikata radnika u prosveti Srbije traže od Vlade da se njihove plate povećaju toliko da dostignu republički prosek, kao i da povećanje plate bude u jednakom procentu za sve zaposlene u prosveti, za nastavni i nenastavni kadar.

Seka je objavila sliku sa protesta, uslikanau s jedne zgrade iz Beograda i pružila im podršku:

- Podrška protestu sindikata prosvetnih radnika - napisala je Seka.

Seka Aleksić Foto: Instagram/seka_aleksic

Podsetimo, predsednik Vlade Srbije Miloš Vučević izjavio je pre nekoliko nedelja da štrajkovi nisu dobro rešenje, da ne vode ka dogovoru vlade sa sindikatima prosvetara i pozvao ih da se vrate dijalogu.

Predsednik Vlade je rekao i da je država, tokom pregovora sa sindikatima, izašla sa konkretnom ponudom za poboljšanje materijalnih uslova prosvetnih radnika, odnosno da najveće povećanje plata počne 1. januara 2025. godine i da za prosvetne radnike bude za 50 odsto više u odnosu na ceo javni sektor.

(Telegraf.rs)

Video: Kakav hit snimak: Nekad su mu bile prateći vokali, posle mnogo godina opet su zapevali zajedno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dejan

    3. oktobar 2024 | 12:05

    Ona neka se bavi svojom profesijom

  • Dane

    3. oktobar 2024 | 12:09

    Povećanje plata se ne može ostvariti bez dodatnih sredstava. Neko mora da plati to povećanje. Možda može Seka, kad je već toliko zainteresovana za pomoć prosvetarima.

  • Stefan

    3. oktobar 2024 | 12:09

    Vucevic je predlozio konkretne mere prosvetnim radnicima i povecanje od strajka nema nista treba da prihvate povecanje a sta Seka Aleksic pise to nije vazno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA