Bio je "izdajica" i u senci glavnih junaka: Ovog glumca je posle jedne epizode "mrzela" čitava Jugoslavija

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Serija "Otpisani" je tadašnju jugoslovensku javnost držala kraj malih ekrana, a i dan danas se mnogi obraduju repriznim terminima koje osveže stare uspomene na nju.

Najavna špica i poznata muzika koji su pratili kultnu seriju koja je okupljala čitavu porodicu kraj TV-a, mnogima je dan danas jasno urezana u glavi. Petorica hrabrih glavnih junaka obeležila je jednu epohu i prisećanje na Drugi svetski rat, a meastralne uloge su između ostalih odigrali Tihi i Prle koji su mnogima bili omiljeni likovi.

Pored Voje Brajovića i Dragana Nikolića, tu su bili i glumci Miki Manojlović koji je igrao Paju Bakšiša kao i Čeda Petrović koji je glumio hrabrog Zikija. Ipak, mnogi se iz prve neće setiti i legendarnog Mileta kojeg je glumio Vladan Holec.

Mnogi ga se sećaju kao nekog ko je izdao ekipu u ovoj seriji. Tada kada se serija snimala, slavni glumac se osvrnuo na svoju ulogu za Jugopapir otkrivši kakvog će junaka glumiti.

- Praktično debitujem na televiziji. Igram Mileta, negativca. Kad sam pre dva meseca saznao da ću igrati, ošišao sam se, do danas oslabio sedam do osam kilograma i izmenio se spolja, a neki prijatelji kažu i iznutra. To mi je čak dragoceno, jer znači da je prvi deo priprema dobro protekao - izjavio je Holec davne 1973. godine za taj list.

Poznati glumac je rođen u Kraljevu 1947. godine i njegova glumačka karijera je trajala još nešto malo posle "Otpisanih" nakon čega se povukao sa javne scene. Poredzapažene uloge u ovoj seriji on se pojavljivao i u filmovima "Mrtvi su živi", "Valter brani Sarajevo" a iako je češće dobijao sporedne uloge uspeo je da ostane zapažen kod publike.

Iako je i u tim ulogama doživeo veliki uspeh njegova karijera je kratko trajala. On se prema pisanju mnogih medija do 1974. godine potpisivao kao Vladan Mašanović i to u dva filma, da bi kasnije preuzeo prezime svoje majke Jolande - Holec.

Posle glumačke karijere koju nije nastavio, Mile iz Otpisanih se preselio u Ameriku. Čitav njegov život nakon odlaska iz Jugoslavije ostao je pod velom tajne. Nije poznato čime se bavio "preko okeana", međutim, javnost je za njegovu smrt saznala 2004. godine. U međuvremenu, na društvene mreže dospela je jedna njegova fotografija koja pokazuje koliko s eon zapravo promenio. Fotografija koja je tada privukla veliku pažnju javnosti pojavila se nekoliko godina neposredno pred njegovu smrt. Poslednje dane života, glumac je proveo u Los Anđelesu gde je bio i njegov novi dom nakon odlaska sa Balkana.

Pored svoje majke, Holec je imao i sestru Azaru koja više nije među živima a drugi detalji o njegovom životu javnosti nisu dostupni.

(Telegraf.rs)

Video: Miloš Biković o filmu "Bauk": Uloga Savinog oca je metaforična

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA