Penzija Zorana Cvijanovića je izazvala veliku pažnju: Evo koliko novca glumac dobija posle 49 godina rada

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 18

Glumac Zoran Cvijanović penzionisao se ove godine, u 66. godini života.

Naime, on je 25. januara, odigrao poslednju pozorišnu predstavu "Pigmalion" u stalnom radnom odnosu i otišao u zasluženu penziju.

Od kako se penzionisao, Cvijanoviću svakog meseca na račun leže do 70.000 dinara

Glumci, kao i ostali zaposleni u državnom sektoru, od Nove godine su dobili povišice plata, tako da za prvake pozorišta iznose oko 100.000 dinara. Penzije se, kako saznaje Kurir, za dramske umetnike kreću od 50.000 do 70.000 dinara. Na njihovu visinu utiče i to da li su bili u pozorištu ili su radili kao slobodni umetnici.

Osim njega, ove godine u avgustu je u penziju otišla i Olga Odanović, a početkom septembra je i Bane Vidaković.

(Telegraf.rs)

Video: Nova frizura i imidž zasenili Fashion Week u Parizu: Sofija Milošević oduševila na Balenciaga reviji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    1. oktobar 2024 | 14:41

    Imao sam prosečnu platu i sada imam prosečnu penziju. Sa prosečnom platom sam mogao da živim a sa prosečnom penzijom jedva. Ne znam kako ovi sa minimalcem izlaze na kraj a moraju i decu da školuju.

  • Eee

    1. oktobar 2024 | 14:32

    Žalost i tuga! Moj muž za 40 god r.. Staža ima 45 hiljada. I onda kažu povišica 10 posto. Pa neznam zašto ako je povišica, ne usklade da male penzije imaju veću povišicu a velike malu. Jel na 100 hiljada ili 200 to je veliko i njima znači. A malim penzijama ta povišica nezmači ništa. Opet znači oni što imaju dosta, dajte im još, a ovi drugi nek crknu. A da nwpeičamo o ljudima koji su otišli u penzije kao mladi, a to je lažno sve bilo pre 30 40 g. Srede kod dr... I pošalje ih u penziju. Zašto se te revizije nisu radile nikad... Ovo je dno dna od sistema!!!

  • Lila

    1. oktobar 2024 | 14:34

    Mnogo više nego bilo kom drugom penzioneru. Svako je u svojoj branši radio i zaradio. Oni su bar bili nagradjivani. Sve pohvale za glumačku karijeru.Ovo je samo istina.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA