Ko je Nikola Jovanović kog je Karleuša odabrala, rekla da je najbolji frajer: Igrao za Zvezdu, u NBA nije ušao

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Pop diva Jelena Karleuša javno je pohvalila izgled košarkaša Nikole Jovanovića i dodelila mu titulu najzgodnijeg sportiste Srbije.

U jednom izazovu, na pomen njegovog imena, Karli se slatko nasmejala i istakla da mu nema ravnog kada je fizički izgled u pitanju.

Neki su do sada čuli za njega, dok je nekima potpuno nepoznat.

Nikola Jovanović je srpski je košarkaš koji igra na pozicijama krilnog centra i centra. Rođen je 6. januara 1994. godine u Beogradu, na Vračaru.

Jovanović je prošao mlađe selekcije Crvene zvezde, a proveo je i jednu godinu u Partizanu pre nego što je 2012. otišao u SAD na usavršavanje.

Prvo je proveo godinu u srednjoj školi "Arlington kantri dej", nakon toga odlazi na poznati univerzitet Južna Kalifornija gde nastupa za Trojanse tri godine. Nakon treće godine prijavio se na NBA draft na kojem nije prošao, pa je svoju šansu u NBA ligi tražio preko letnje lige, gde je prvo nastupao za Detroit, pa onda za Los Anđeles lejkerse.

Budući da nije uspeo da se izboriti za ugovor sa nekim NBA timom, krajem oktobra 2016. je potpisao za filijalu Detroita (Grand rapids drajv) za koju je igrao sve do marta kada je trejdovan u filijalu Niksa.

Nikola je 2017. godine potpisao trogodišnji ugovor sa Crvenom zvezdom. Sa Zvezdom je u sezoni 2017/18 osvojio Superligu Srbije. U avgustu 2018. prosleđen je na jednogodišnju pozajmicu u Akvila basket Trento.

Sezonu 2019/20 proveo je u Crvenoj zvezdi, a u avgustu 2020. je potpisao jednogodišnji ugovor sa Igokeom. Sa ovim timom osvojio je Kup Bosne i Hercegovine za 2021. godinu.

U septembru 2021. je potpisao ugovor sa ruskom ekipom Nižnji Novgorod. U ruskom klubu je bio do decembra iste godine kada je ugovor raskinut, potom se vratio u Nižnji Novgorod u sezoni 2022/23. U februaru 2023. potpisao je za belgijski Ostende, kako piše na Vikipediji. U oktobru iste godine prešao je u Antverp džajantse gde i sada igra.

(Telegraf.rs)

Video: Hit reakcija JK na pitanje o novom dečku, nasmejala se nikad slađe: "A vi biste voleli da...?"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA