"Uvukao me je u žbunje, za moj 20 rođendan je pokušao da me siluje": Pevačica govorila o strašnoj traumi

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 1

Pevačica Jelena Buča, članica ženskog benda "The Frajle" nedavno je otkrila u dokumentarnom filmu traumatično iskustvo koje je doživela u ranoj mladosti.

Kako je istakla voditeljka, Maja Nikolić, mnogo puta je vodila brojne razgovore sa Jelenom Bučom, ali nije ni slutila šta krije pevačicin život. Upravo je ova ispovest pevačice šokirala javnost.

Naime, Jelenu je za njen 20. rođendan pokušao da siluje prolaznik. Na Jelenu je taj čin ostavio veliku traumu, te je retko kome o tom pričala. A onda je rešila da svoju traumu podeli sa javnošču.

- Bila je noć, išla sam ulicom i slučajni prolaznik me je zgrabio i uvukao u žbunje. Tu počinje borba za moj život. Ruke nasilnika su se našle na mom vratu. On je imao problem jer sam se ja opirala. U tom trenutku vi možete izgubiti život za par minuta. Meni je tada ceo život prošao kroz glavu, setila sam se da mi je rođendan. To je neka priča gde je mene moj glas spasio, moj vrisak, jer je došao drugi slučajni prolaznik i spasio me. U filmu govorim koliko je teško pričati o tome. Ja sam mami ovo ispričala tek pre mesec dana - objasnila je Jelena.

Kako je navela u emisiji, Jelena je potpuno slučajno dobila ponudu za dokumentarni film pod nazivom "Umetnost ispovedanja", koji ju je naveo da o svojoj traumi progovori u javnosti.

Frajle održale osmomartovski koncert u mts Dvorani i dokazale zašto slove za autentične Foto: Zorana Mandić/ATAImages

- Ja sam radila specijalne efekte i muziku za film. Moja prijateljica, autorka i rediteljka Aleksandra Švonja mi se požalila da ima problem jer su žene odustajale od priče o nasilju. Kada bi pristale da rade film, u poslednjem trenutku bi rekle 'ja odustajem, ne mogu'. Bojale su se da li će nasilnik možda po emitovanju filma ponovo nešto da im uradi. Upravo je iz tog straha Aleksandra imala problem da nađe sagovrnika. Ja sam se poverila Aleksandri da sam doživela tako nešto davno, ali da moram da prespavam i da razmislim da li želim da izađem u javnost sa tim - objasnila je Jelena i dodala:

- Odlučila sam da treba da se priča o tim stvarima. Nikada nije lako pričati o takvim stvarima, ali, prosto, kroz umetnost, kroz delovanje i kroz sve stvari kao što su film i muzika možda treba da se načnu teme koje bi bile društveno odgovorne - rekla je Jelena.

Na pitanje kome se poverila nakon što je doživela takvu traumu, Jelena je bila vrlo iskrena.

- Ispričala sam sestrama i nekim bliskim prijateljima. To se desilo pre Frajli. Nisam znala da li me nasilnik poznaje sa nastupa i o kome se radi. I u filmu govorim o tome da ne smem ni da zamislim kako je ženama, a i muškarcima koji možda trpe nasilje svaki dan. Meni se to desilo u dve, tri minute i ostavilo je takav trag na mene - istakla je Jelena.

Jelena je tokom gostovanja više puta istakla da je cilj filma da se osnaže svi ljudi koji su prošli neko traumatično iskustvo da o tome progovore, ali i koliko je važno potražiti psihološku pomoć posle velikog stresa.

- Nemojte čekati, pomoći ima. Ja nakon tog traumatičnog iskustva nisam mogla da zapevam, a onda sam se vratila muzici. Vi vraćate kvalitet života, svoje snove vraćate u svoje ruke. Najvažnije je da ne date da vas neko pobedi - poručila je Jelena.

(Telegraf.rs/Blic.rs)

Video: "Sad gazi, Balkan ti je mali!" Tamara Milutinović uputila moćnu poruku Tei nakon dve krcate Arene

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Hogar

    24. septembar 2024 | 18:01

    Kakva borba za život? Jel pokušao da je siluje ili ubije?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA