"Mnogo se trošila i nervirala" Slobodan Ninković se emotivno oprostio od Radmile Živković: "Bila je čovek!"

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Danas je Beograd izgubio jednu od svojih omiljenih glumica, Radmilu Živković, koja je preminula u 72. godini.

Njena smrt zatekla je brojne kolege i prijatelje, među kojima je i glumac Slobodan Boda Ninković, koji je podelio potresne reči u sećanje na svoju dragu prijateljicu.

- Baš me je zatekla vest o njenoj smrti. Ništa nije ukazivalo na ovakav ishod, neprijatno sam iznenađen. Nažalost, poslednjih godina smo počeli da se navikavamo da postaje neka vrsta normalnosti. Opšte je poznato kakva je ona glumica bila, a mnogo važnije je kakav je čovek bila. Rada je bila izuzetno senzibilan čovek. Probala je da se zaštiti maskom koju je stavila i delovala je strašno i hladno. U osnovi je bila vrlo osetljiva, mnogo se trošila i nervirala zbog raznih okolnosti. Borila se za prava glumaca, za uslove, na kraju je ispalo da je samo sebi štetila time. Nije prihvatala kompromise i to ju je koštalo - rekao je Boda za Blic, a potom se prisetio saradnje sa Radmilom Živković.

- Sećam se naše saradnje u "Srećnim ljudima". To nije bila naša jedina, ali jeste najpopularnija saradnja. Uživali smo veoma tokom snimanja i imam mnogo uspomena. Moju ćerku su dugo u školi zvali Đilda - dodao je emotivno glumac.

Podsetimo, Radmila je bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica, a neki od najpoznatijih filmova su: "Naivko", "Sabirni centar", "Mrtav ’ladan" i "Polažajnik".

Takođe je poznata i po ulogama Đilde u televizijskoj seriji "Srećni ljudi", Jovanke Ljutić iz "Stižu dolari", ali i po "Ulici lipa", gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu "Zona Zamfirova".

(Telegraf.rs)

Video: Šako o susretu sa Barbarom, pomenuo Tein uspeh: "Atraktivno i lepo"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA