Zbog zdravstvenih problema je sedam dana bila u bolnici: Radmili je pre pet godina iznenada pozlilo

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Glumica Radmila Živković preminula je u 72. godini u Beogradu.

Radmila je imala zdravstvene smetnje pre pet godina zbog kojih je sedam dana provela u bolnici Sveti Sava. Tada je za domaće medije njena ćerka govorila o zdravstvenom stanju glumice.

- Uoči "Ministarke" u kojoj zajedno igramo, mama je doživela prolazno moždano oštećenje praćno neurološkim ispadima koji se brzo i potpuno povlače. On najčešće prethodi moždanom udaru i jedan je od ozbiljnih singala da se treba više posvetiti zdravlju. Na sreću, svi su reagovali brzo i profesionalno i mama je narednih sedam dana provela u bolnici Sveti Sava na svim mogućim ispitivanjima, koja su se pokazala da je, bogu hvala, sve u najboljem redu. Oporavlja se i po savetima doktora izbegava stres i nerviranje. Kažem joj da sada mora da vodi život u balonu, bez negativnih spoljnih uticaja, i da rešava sudoku - rekla je tada Bojana Bambić za "Gloriju".

Radmila Živković bila je filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je počela krajem šezdesetih, da bi otad igrala u nekoliko desetina filmova.

Najpoznatiji među njima su Naivko, Sabirni centar, Mrtav ’ladan i Polažajnik. Poznata je i po ulogama Đilde u TV seriji Srećni ljudi, Jovanke Ljutić u Stižu dolari, ali i po Ulici lipa, gde je igrala glavnu ulogu. Živkovićeva je svakako bila najpoznatija kao tetka Doka u velikom bioskopskom hitu Zona Zamfirova.

(Telegraf.rs)

Video: Nebojša Čović otkrio šta je potrebno Zvezdi za A licencu Evrolige

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA