Jovana Joksimović se upravo javno izjasnila povodom vojnog roka: Jasno poručila da li će sina pustiti u vojsku

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 1 min.

Predsednik Aleksandar Vučić pre nekoliko dana je otkrio da je potpisao saglasnost o redovnom vojnom roku, a voditeljka Jovana Joksimović se u programu uživo izjasnila o temi vojske kada je u pitanju njen sin.

Ova tema, odnosno vraćanje obaveznog vojnog roka, izazvala je dosta polemike, pogotovu među ženama, odnosno majkama.

I dok su jedne za, a druge protiv, Jovana je komentarišući ovu temu sa gostima u Jutarnjem porogramu na televiziji K1 i iznela svoj jasan stav. Jovana je otkrila, i da je potpuno "za to što se vraća obavezan vojni rok", i da nema ništa protiv da njen nasledink ide u na odsluženje roka.

- Ja bih stvarno volela da mi svi budemo ponosni na našu državu i nemam ništa protiv da mi sin ide u vojsku, odmah da vam kažem.Dakle, ja sam jedna od tih majki, ali isto tako mi smeta kada čujem da je vojska vaspitna ustanova. Mislim da mog sina, ako nismo vaspitali moj muž i ja, da ga sigurno ni vojska vaspitati neće.

Na njene reči se nadovezoai  gost, advokat Perović.

- Vojska jeste vaspitna ustanova, vaspitava vojnike, bilo devojčice ili dečaka, osim sina Jovane Joksimović, njega su vaspitali roditelji - nadovezao se advokat Perović sa osmehom, što je i kod Jovane izazvalo smeh.

Gosti su studiju su bili Milan Jolović, pukovnik u penziji, Nikola Lunić, izvršni direktor saveta za strateške politike i Nebojša Perović, advokat.

Podsetimo, predsednik Srbije je pre nekoliko dana otkrio da je potpisao saglasnost o vraćanju redovnog vojnog roka.

- Potpisao sam saglasnost za obavljanje redovnog vojnog roka u trajanju od 75 dana, verujem da će vlada to da prihvati, naša vojska mora da bude sve jača i snažnija i da odvrati one koji nam prete - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs)

Video: Miki Ðuričić krstio sina Arsenija i proslavio mu prvi rođendan: Osvanuli porodični kadrovi

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sarena laza od vojnog roka

    16. septembar 2024 | 18:48

    A kakav ce da bude efekat tog "vojnog roka" ? Efekat ce biti za siroke narodne mase..Aman ljudi zemlja koja je isporucila sve svoje heroje,generale vojne i policijske,razne politicare i sta da sad mi ocekujemo od ove lakrdije. Stradala mi je porodica u ratovima devedesetih i mogu vam reci nedajte svoju decu u niciju vojsku, kad od politicara i tajkuna deca budu u prvim redovima za vojsku e onda...naravno to se nece nikada dogoditi. Druga stvar sve sto smo krvlju osvajali to smo za stolom poklanjali i povlacili se.Samo profesionalna vojska!

  • Zeljko

    16. septembar 2024 | 12:37

    Ne,gospodjo vojka ce ga nauciti da on nije bogom dan,da mora da slusa tamo nekog staresinu,da jede sto mu se nejede da nauci da slusa a i pritom da se deca vaspitaju u patrijotskom smilsu tj poput onih momaka sa Kosara,Pestera itd.

  • Marko

    16. septembar 2024 | 12:37

    Malo ga i vojska dovaspita, da se ne lažemo. Znamo mi, kojo smo služili.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA