Mirka Vasiljević u tradicionalnoj kosovskoj nošnji i s dukatima: Ponos srpskog nasleđa u spotu Milana Vasića

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Glumac Milan Vasić iznenadio je svoju publiku emotivnom pesmom "Metohijo, moja avlijo", posvećenom rodnom Kosovu i Metohiji.

Svoju ljubav prema zavičaju, Vasić je odlučio da iskaže kroz muziku, a pored pesme, Milan je publici predstavio i spot, u kojem se pojavljuje njegova koleginica, glumica Mirka Vasiljević.

U spotu, Mirka nosi tradicionalnu narodnu nošnju, ukrašenu dukatima, što doprinosi autentičnom prikazu srpskog kulturnog nasleđa.

Numera "Metohijo, moja avlijo" već je izazvala emocije među Vasićevim pratiocima, a pesma se, osim rodnom kraju, posvećuje i očuvanju tradicije i identiteta.

Podsetimo, Milan je krajem jula nastupio je u manastiru Svetih Arhagela u Prizrenu.

Pošlo mu je za rukom da okupi veliki broj vernika, što mu je i bio cilj, ali nije naišao na odziv i podršku kolega, što je očekivao.

Vasić je podelio snimak iz porte manastira, vidno oduševljen što je došlo mnogo dece, ali nije mogao da se ne obrati i kolegama...

- Cilj mi je bio da okupim najveći broj vernika u manastiru Svetih Arhangela u Prizrenu, u poslednjih 20 godina. I uspeo sam. Najveća radost je što je bilo mnogo dece. U toku pevanja, mogao sam nekoliko puta da zaplačem od sreće. Uspeo sam da ne zaplačem, ali mnogi nisu… Bilo je mnogo emocija, ljudi su pevali, igrali i plakali od sreće. Hvala Igumanu Mihailu što mi je dozvolio da baš ja budem organizator za kulturni deo programa, hvala svim ljudima koji su došli na Liturgiju i koncert, hvala mojim kolegama koji su došli kao podrška, hvala svim učesnicima programa i hvala svim poznatim pevačima i glumcima koji, ne samo da nisu došli, nego se ni oglasili nisu - naveo je Milan Vasić i otkrio da se u pojedine razočarao.

- Prvo sam se zbog toga razočarao, a onda sam shvatio da je bolje ovako, jer sad bar znamo kakav odnos imaju prema Kosovu i Metohiji. Sve u svemu, jako sam ponosan i srećan, vidimo se i dogodine - napisao je u objavi glumac.

(Telegraf.rs)

Video: Nakon što su ona i Vujadin otkazali svadbu, Mirka Vasiljević progovorila o venčanju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA