Jodžir je bio u centru skandala: Od države dobio 25.000 €, potrošio samo 500, ostalo stavio u džep

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Crnogorski influenser Jovan Radulović Jodžir izazvao je veliku pažnju javnosti nakon vesti da će ući u Elitu 8, iako još nije, o njemu ne prestaje da se bruji.

Njegovo ime vezuje se uglavnom za kontroverze, pa je tako pre nešto više od godinu dana našao u centru skandala kada se postao kandidat na predsedničkim izborima u Crnoj Gori.

Naime, kako su pisale "Vijesti", Radulović je prijavio da je tokom kampanje potrošio 485 evra, od ukupno 25.272 evra koliko je iz budžeta dobio za kampanju. Jodžir je tako profitirao, i to pozamašnu sumu novca, jer ostatak nepotrošenih sredstava neće morati da vrati u budžet.

Do ovih informacija je došla Mreža za afirmaciju nevladinog sektora (MANS), koja je analizirala izveštaje o finansiranju izborne kampanje za predsedničke izbore u Crnoj Gori 2023. godine. U toj trci je, inače, učestvovalo sedam kandidata.

Radulović je, inače, Državnoj izbornoj komisiji (DIK) predao 13.228 potpisa podrške za kandidaturu, od čega je bilo validno 8.614. On je u prvom krugu predsedničkih izbora osvojio 0,76 odsto, odnosno 2.574 glasova.

U drugom krugu predsjedničkih izbora podržao je kandidata Demokratske partije socijalista (DPS) i doskorašnjeg šefa države Mila Đukanovića.

Na MANS-ovu informaciju da je Radulović "finansijski pobednik izbora" reagovao je i sam Jodžir. On je na svom instagram profilu objavio printskrin MANS-ove objave i napisao "Zapratite me za još finansijskih saveta".

Jovan je u dugogodišnjem braku sa Irenom sa kojom ima dvoje dece.

Irena radi kao novnarka na jednoj crnogorskoj televiziji, a javnosti je poznata još od svoje 15. godine kada je radila kao saradnik jedne emisije. Irena je jednom prilikom progovorila o suprugu i bračnom životu.

- Znamo se dugo, upoznali smo se još dok smo bili osnovci, jer su nam očevi dugogodišnji prijatelji. Uvek se šalim i kažem da je Jovan celi život zaljubljen u mene, ali nikad nije imao hrabrosti da mi priđe na taj način. Zajedno smo sedam, od čega u braku četiri godine. Relju smo dobili u vanbračnoj zajednici, a Irinu u braku.

(Telegraf.rs)

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA