Tuga u muzičkom svetu: Bora Đorđević preminuo, budućnost "Riblje čorbe" pod znakom pitanja

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 6

Slavni muzičar Bora Đorđević, frontmen kultne grupe "Riblja čorba", preminuo je u 71. godini života, ostavljajući veliku prazninu na muzičkoj sceni.

Ova vest pogodila je mnoge obožavaoce i kolege, a pitanje o budućnosti benda postalo je neizbežno.

Zoran Dašić Daša, frontmen grupe "Legende" i blizak prijatelj Bore Đorđevića, otvoreno je govorio o izazovima koji čekaju "Riblju čorbu" nakon gubitka njihovog lidera. Daša je objasnio da je Miša, dugogodišnji organizator benda, bio ključan za funkcionisanje grupe.

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i pre nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor celog tima. Bora je bio šef i pisao je pesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čoveka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gde treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost - rekao je Daša.

Sličan stav ima i Vuk Žugić, dugogodišnji prijatelj Bore Đorđevića i bivši rukovodilac sektora za kulturu Sava centra. Žugić je istakao da će pesme "Riblje čorbe" nastaviti da žive i da predstavljaju neprocenjivo nasleđe.

- Budućnost treba videti u trajanju njihovih pesama. To je ta najlepša budućnost jer su te pesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je Žugić, koji je decenijama uspešno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

Gubitak Bore Đorđevića duboko je potresao muzičku scenu, a budućnost "Riblje čorbe" ostaje neizvesna, dok se svi pitaju kako će se bend nositi s gubitkom svog osnivača i lidera.

Podsetimo, legenda rok muzike, Borisav Bora Đorđević, umro je u 72. godini, u bolnici u Ljubljani, gde je proveo poslednje dane.

Uz njega je do poslednjeg trenutka bila supruga Dubravka, njegova najveća ljubav.

Bora Čorba ispraćen je na večni počinak u subotu, 7. septembra, kada su se od njega oprostili najbliži članovi porodice, kolege, prijatelji i brojni fanovi.

Inače, legendarni roker dobio je prvi mural, koji je osvanuo u Jagodini. Njegova slika krasi zid jedne stambene zgrade, a iza nje stoji mladi umetnik Sava Maravić, koji je obožavao njegovu muziku.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Dolazak sanduka na grobno mesto Bore Đorđevića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nebojša

    10. septembar 2024 | 23:14

    Apsilutno je nemoguce da postoji i dalje Riblja corba bez Bore. Apsurd. Bilo, trajalo, sjajno, vrlicanstveno i nema vise.

  • Baxter88

    10. septembar 2024 | 23:37

    Pa nema vise smisla, jednostavno to treba sami da ugase i da ostane uspomena na grupu jer i onako oni vec par godina kao da i ne postoje...

  • Darija

    11. septembar 2024 | 08:42

    Lako je naći pevača ali teško textopisca koji tako realno prikaže situacije da se svi pronađemo u nekoj od njih. "Dobro jutro", " Dva dinara druže", " Neću da budem član mafije"... može svako da otpeva ali da napiše...teško...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA