Ovako danas izgleda Borina "lutka sa naslovne strane": Bila je prva srpska starleta, svi su je obožavali

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Legenda rokenrola Borisav Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u 71. godini, nakon ozbiljnih problema koje je imao sa plućima.

Bora je iza sebe ostavio suprugu Dubravku, sina Borisa i pastorku Tamaru, kao i mnoge vanvremenske hitove kroz koji se slušaju i slušaće se generacijama.

Frontmen je sa svojom grupom "Riblja čorba" nizao hitove, a jedan od njih je i "Lutka sa naslovne strane", koja je objavljena davne 1982. godine, a ne postoji osoba koja ne zna reči ove pesme.

Prva srpska starleta i jedna od najtraženijih manekenki sedamdesetih godina, Meri Cakić, je lutka iz spota, a ovako danas izgleda:

Nesvakidašnji hit je na platformu Jutjub pušten pre 11 godina, a do danas broji 1,5 miliona pregleda i 5,7 hiljada lajkova.

Mira se prisetila saradnje sa Borom i članovima benda.

- Nikad neću dok sam živa da zaboravim trenutke sa snimanja i šta mi se tada dešavalo u privatnom životu, ostala sam bez stana, bila sam podstanar. Niko iz "Riblje čorbe", ni Bora, nisu znali moje probleme - rekla je ona za Blic, pa nastavila:

- Upoznali smo se u Šumatovcu, tu je bio centar dešavanja. Mene je sve zanimalo, želela sam da upoznam te ljude i znala sam gde ću da ih nađem.

Inače, glumac Branislav Lečić jednom je otkrio kako je numera nastala.

- Bio je to sasvim slučajan susret, sreo sam ga jedno jutro u Šumatovcu, kafiću gde smo se svi umetnici okupljali. Bora je bio u nekoj vrsti uzbuđenja, gotovo panike i uhvatio me za ruku. Pitao me da li imam gitaru kod kuće, jer je hitno želeo da mi nešto pokaže. Naravno, odgovorio sam da imam, jer sam živeo blizu, u 29. novembra. "Ajde, ajde kod tebe", rekao je i bukvalno me poveo do mog stana"-  rekao je Lečić svojevremeno i dodao:

- Seo je, uzeo gitaru i onako pun energije, počeo da svira pesmu koju nikada pre nisam čuo. Bilo je to prvi put da svira "Lutku sa naslovne strane". Bio sam zapanjen. Pesma je imala neverovatnu energiju, iskrenost i snagu. Stihovi su bili jednostavni, a opet snažni i direktni. I dok je svirao, mogao sam da vidim tu dečačku nevinost u njegovim očima. Kada je završio, gledao me pravo u oči, čekajući moj odgovor, kao da sam sudija koji treba da presudi - da li pesma prolazi ili ne.

Premijera predstave Foto: Mateja Stanisavljević/ATAImages

(Telegraf.rs)

Video: Sahrana Bore Đorđevića snimljena iz drona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA