Bora Đorđević na dan sahrane dobio mural

 
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Legendarni roker Bora Đorđević sahranjen je 7. septembra u rodnom Čačku. Na Gradskom groblju okupio se veliki broj njegovih prijatelja, kolega, kao i obožavaoca koji su došli da se oproste i odaju mu počast.

Baš na dan ispraćaja, Bora je dobio i mural. Njegova slika ukrasila je zid jedne zgrade.

Mladić koji se bavi profesionalnom izradom grafita i murala, SaskiArt, objavio je fotografiju svog rada i naveo da je proces još uvek u toku.

- Ima još dosta da se odradi, ubaciću u šestu brzinu i stižem sve - naveo je on i uslikao deo grafita. Sve možete pogledati u galeriji ispod.

Frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini, u sredu, 4. septembra. Poslednje dane proveo je u bolnici u Ljubljani.

Čuveni roker sahranjen je u rodnom Čačku, što je bila njegova poslednja želja.

Na večni počinak ispraćen je uz njegov najveći hit "Pogledaj dom svoj anđele", koju je izveo hor čačanske gimnazije.

Na sahrani su se pojavili Borini najbliži članovi porodice - supruga Dubravka, sin Boris i ćerka njegove prve žene, koju je Bora voleo kao svoje dete, Tamara.

Borin sin Boris, kako je Đorđević jednom otkrio, živi daleko od gradske gužve, na Rudniku, gde se bavi uzgajanjem lekovitog bilja.

Iako je Bora bio diskretan kada je reč o njegovom privatnom životu, poznato je da je živeo sa Draganom i njenom ćerkom Tamarom, koju je prihvatio kao svoju.

Tamara koja danas, kako se navodi, predaje u školi, pre nekoliko godina im je podarila prvo unuče.

- Moj sin na obroncima Suvobora uzgaja žalfiju i drugo lekovito bilje, pobegao je iz ove džungle i vrlo dobro se oseća na planini. Kad god imam vremena, odlazim tamo, a Boris mi se i dalje poverava i obraća mi se sa "ćale", "brate". Mislim da to dovoljno govori koliko smo bliski - rekao je Bora jednom prilikom za "Hello".

(Telegraf.rs)

Video: Porodica Bore Đorđevića i bliski prijatelji stigli u kapelu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čeda

    8. septembar 2024 | 06:57

    Mogli ste da napišete da čitaoci znaju gde je oslikan mural, Jagodina

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA