Kum Bore Đorđevića zaplakao u toku govora, obratio se Dubravki i deci ovim rečima: "Naše bogatstvo je to.."

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Kum Bore Đorđevića, legendarni jugoslovenski sportista Miodrag Perunović, oprostio se od rokera.

Na komemoraciji koja se danas, 7. septembra, održava u Čačku, održao je govor:

"Poštovana porodico, dragi prijatelji, kada sam juče saznao da treba da se oprostim od Bore, govoreći na ovoj komemoraciji, prvo sam pomislio da svakako treba. Da toliko toga o njemu mogu reći i da to neće biti teško, a onda shvatim da će biti teško naći prave reči da takvu muzičku veličinu, takvu legendu, ljudsku gromadu, koja je bila posebna u svemu i po svemu što je radio, predstavljao i značio.

Video: Legendarni bokser i Borin kum se oprostio od muzičara: Poslušajte kakvu priču sa Ostroga je ispričao

Upoznali smo se pre 40 godina, posle par godina druženja dogovorimo se da se okumimo i pođosmo pod Ostrog da to obavimo. U Ostrogu je tada bio jedan stari monah, veliki duhovnik, Grigorije. Kada smo mu prišli on pogleda u Boru i poče da recituje pesmu "Anđele", pa reče Bori: "Ti si poseban, tebe je Bog poslao, takvi trebaju ovom narodu". Bora je bio prijatno iznenađen, mnogo mu je godilo što u takvoj svetinji od starog duhovnika čuje svoju pesmu i takvu pohvalu.

Da je kumstvo najjače duhovno srodstvo, Bora mi je svedočio svih ovih godina. O tome govore brojni zajednički doživljaji. Bio je prisutan na mnogim od mojih profesionalnih mečeva, pružajući mi podršku koja mi je puno značila. Jednom je čak bio i u mom uglu kao sekundant.

Kada sam boksovao u Minhenu, ujutru, na dan meča zvoni telefon. "Kume, Bora ovde. Koji ti je broj sobe?", na čas me zbuni. "A šta će ti moj broj sobe", upitah. "Pa da dođem kod tebe, ja sam na recepciji. Putovao sam vozom celu noć", nisam mogao da verujem. Rekoh mu uz radost da dolazi gore. Bilo je to jedno od najprijatnijih iznenađenja koja sam ikada doživeo, bio sam duboko dirnut njegovim postupkom, ali to je Bora - kum, prijatelj, ljudina, uvek spreman da se žrtvuje", rekao je između ostalog Borin kum, pa se obratio porodici...

"Sada bih želio da se obratim Dubravki, Borisu i Tamari i ostalim članovima porodice izražavajući moje iskreno saučešće. Ovo je veliki gubitak, za vas posebno, kao i za članove benda, prijatelje i kompletnu muzičku scenu. Bila je čast biti deo njegovog života, a naše bogatstvo što je on bio deo naših života. I za kraj bih citirao Njegoša: "Blago onom ko dovijeka živi, imao se rašta i roditi".

(Telegraf.rs)

Video: Potresan govor gradonačelnika Čačka na komemoraciji Bori Đorđeviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA