Bora Čorba je bio veliki vernik, odlazak na Ostrog je u njemu probudio poseban osećaj: To nije mogao da opiše

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Roker Bora Đorđević, biće sahranjen danas, 7. septembra, na čačanskom groblju - što je bila njegova poslednja želja.

Juče je, 6. septembra, u njegovom rodnom gradu bio proglašen Dan žalosti, a u Kulturnom centru, gde će danas od 11 sati biti i komemoracija, postavljena je knjiga žalosti.

On će biti sahranjen po svim pravoslavnim običajima, kako i red nalaže s obzirom na to da je bio veliki vernik i da je veoma poštovao veru.

Tako je tokom života, prilikom gostovanja u jednoj emisiji svojevremeno otkrio je kako je doživeo odlazak u Ostrog. Tada je, prema njegovim rečima, imao je najveći i najdublji osećaj vere, koji nikako nije uspevao da pretoči u pesmu.

- Bio sam na Hristovom grobu i u Palestini, u pećini. To je strašan i uzvišen osećaj, a najveći i najdublji osećaj vere sam osetio u gornjem Ostrogu - počeo je bio roker, pa je potom dodao:

- Doživeo sam nešto što mogu laički da definišem kao nirvanu, nešto poput potpune smirenosti. Ne znam, nema dovoljno reči da opišem taj osećaj kada sam bio kod Svetog Vasilija. Suviše je strašno i veliko da bih napisao pesmu o tome - govorio je u emisiji kod Marine Rajević Savić.

(Telegraf.rs)

Video: David otkrio da se Saša Popović neće pojaviti na početku nove sezone Zvezda Granda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA