"Toliko je energično svirao da mu je žica pukla": Borin bivši mendažer se prisetio rokerovog prvog nastupa

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Najpoznatiji YU rock menadžer, čovek koji stoji iza uspeha "Bajage i Instruktora" i "U škripcu", Saša Dragić, nekoliko godina sarađivao je i sa pokojnim Borom Đorđevićem.

Frontmen grupe "Riblja čorba" preminuo je 4. septembra 2024., u 72. godini, nakon komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, tzv HOBP od koje je godinama patio. Poslednje dane proveo je intubiran u bolnici u Ljubljani, ali bitku je, nažalost, izgubio.

Dragić se sada oglasio i prisetio perioda kada je sarađivao sa Borom, pa nam je otkrio da je upravo on gledao Đorđevića na prvom nastupu u Beogradu.

- Bio sam menadžer Čorbe nekoliko godina. Super smo se slagali i prošli gomile ludosti za to vreme - započeo je priču Dragić, pa dodao:

- Boru sam gledao na prvom nastupu "Riblje čorbe" u Beogradu. Bilo je to u Domu omladine nakon predstave "Rastibudjilizovane klejbezable" u kojoj je briljirao Žika Milenković (kasnije jedan od Bajaginih instruktora). Sedeo sam bukvalno na dva metara od Bore i gledao kako energično svira akustičnu gitaru i peva pesmu "Lutka sa naslovne strane". Toliko je energično svirao da mu je jedna žica pukla, ali se on na to nije obazirao. Pevao je kao da se ništa nije dogodilo - izjavio je Saša i istakao da je nastup bio fantastičan.

- Nastup je bio fascinantan i već tada se mogla videti njegova čvrsta rešenost i vera u ono o čemu peva. Takav je ostao do kraj: I kada bi mu pukla neka žica u karijeri, nastavljao je dalje kao da se ništa nije dogodilo, pun samopouzdanja u svoje stihove i muziku. I bio je u pravu, neke njegove pesme će večno trajati! Neka mu je večna slava - rekao je za Telegraf Saša Dragić.

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA