Čačak dobija ulicu koja će nositi ime Bore Đorđevića: "Njom će koračati nove generacije, učeći njegove pesme"

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Legendarni roker Borisav Bora Đorđević preminuo je u 72. godini, nakon teške borbe sa opakom bolešću. Poslednje dane proveo je u bolnici u Ljubljani, gradu u kom je živeo sa voljenom suprugom Dubravkom.

Ovim tužnim povodom oglasio se gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, koji je otkrio da će roker biti sahranjen u rodnom gradu, kao i da će dobiti ulicu koja će nositi njegovo ime.

- Ulicu kojom će koračati i neke nove, buduće generacije, učeći stihove i tonove koji nikada neće izbledeti iz njihovih sećanja - naveo je gradonačelnik Milun Todorović.

Čuveni roker, Bora Đorđević, borio se sa opakom bolešću, a poslednje dane proveo je u u Kliničko-bolničkom centru Ljubljani.

Zvanična stranica grupe "Riblja čorba" objavila je vest o njegovoj smrti.

"Poštovani prijatelji, sa tugom i žalošću obaveštavamo vas da nas je napustio naš prijatelj i brat, Borisav Bora Đorđević. Počivaj u miru dragi naš Boki. Borisav Bora Đorđević. 01.11.1952- 04.09.2024", piše u zvaničnoj objavi grupe "Riblja čorba".

Bora je imao komplikacija koje su bile povezane sa hroničkom opstruktivnom bolesti pluća, tzv HOBP od koje je godinama patio.

Ovu bolest pluća karakteriše ograničen protok vazduha u disajne puteve, koje je obično progresivno i udruženo sa zapaljenjskom reakcijom pluća na štetne čestice ili gasove. Kao što sama reč hronična kaže, to znači da se ova bolest nije povlačila povlačila, a opstruktivna - da je delimično blokila protok vazduha u disajnim putevima muzičke legende.

(Telegaf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA