"Sloba i Mira naručili da me ubije DB" Bora otkrio: Čovek iz "beretki" mi prišao posle 10 godina i rekao...

 
E. J.
E. J.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 19

Bora Čorba danas nas je napustio, ali njegove reči, glas i stihovi odavno su ga učinili besmrtnim. Poznaz po disidentskim nastupma protiv komunističkog režima, još 80-ih godina je satiričnim rečima ukazivao na promašaje društva i vremena.

Nastavio je i devedesetih, protiv vlasti Slobodana Miloševića, iako svestan opasnosti koje je to vreme nosilo.

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević je u neretko javno isticao da nije bio među simpatizerima nekadašnjeg predsednika Miloševića, a u prilog tome je napisao i brojne pesme među kojima je i "Baba Jula" koju je posvetio Miri Marković.

Zbog ove numere je, kako je Bora svojevremeno tvrdio u emisiji "Goli život", Milošević je unajmio čoveka da ga likvidira, te je grupa odavno ne peva na svojim koncertima.

U nameri da ga ubiju, Bora je pojasnio da je za to "unajmljen njegov prijatelj koji mu je, desetak godina kasnije sve priznao".

manastir Ostrog Riblja čorba bora djordjevic Foto: Bus Plus Production/ATAImages, Nikola Tomić

"Posle svega što sam radio, jedino odbijam da pevam pesmu 'Baba Jula', koja govori o Miri Marković i Slobodanu Miloševiću, mada znam da su mog prijatelja angažovali da me rokne. On je vojni invalid kog je Udba angažovala da mi se približi i da me ubije. Tek posle deset godina mi je sve priznao. To nije jedini slučaj. Jedan čovek iz 'crvenih beretki' mi je u kafani rekao: 'Znaš da je trebalo da te roknem, ali nije mi se dalo, bio si mi simpatičan'", pričao je Đorđević u pomenutoj emisiji.

Pevač je rekao i da je Marko Milošević, sin pokojnog predsednika, navodno pobesneo kad je čuo pesmu Riblje čorbe u jednom klubu u Moskvi.

"Taj nam je jedini pretekao", rekao je tada Milošević, tvrdio je Bora Đorđević.

(Telegraf.rs)

Video: Ovako je Bora govorio na svom poslednjem koncertu u rodnom gradu: "Moje telo pošaljite u Čačak..."

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    4. septembar 2024 | 16:35

    Причам ти причу... Служба увек има људе за такве послове али то не функционише баш како је Бора испричао. Оног момента кад стрелац лоше обави посао или кад одбије да изврши тако нешто и сам аутоматски постаје мета! Ово што је Бора испричао је сценарио за неки Холивудски филм ... био си ми симпатичан па те нисам рокнуо 🤣

  • RN

    4. septembar 2024 | 15:43

    Ma jok gde bi oni.

  • Rade

    4. septembar 2024 | 14:54

    E sad' mis'im 'ajd'!!! 🤔

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA