"Ovo je poslednja pesma o tebi": Bora je ovoj ženi posvetio najveći hit, mnogi Beograđani su uzdisali za njom

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 1

Legendarni roker Bora Đorđević umro je u 72. godini, u bolnici u Ljubljani, gde je bio primljen 20. avgusta 2024. godine, sa teškom upalom pluća.

Frontmen čuvuene rok grupe "Riblja čorba" ostavio je neizbisiv trag u svetu muzike, a njegove pesme živeće večno.

Bora je inspiraciju za neke od njegovih najvećih hitova video u ženi, za kojom je uzdisala Jugoslavija. Naime, radi se o Biljani Nevajdi Šević, nekadašnjoj beogradskoj manekenki iz sedamdesetih godina.

Bora je bio ludo zaljubljen u nju, a kada ga je ostavila, napisao joj je i pesme "Ostani đubre do kraja", "Dva dinara druže" i "Poslednja pesma o tebi". Kako je rekla u jednom intervjuu, mnogi su je povezivali sa Borinom "lutkom" sa naslovnice, ali je ona je razjasnila da ipak nije ona junakinja te pesme.

- Interesantno je to što su me godinama prozivali za pesmu "Lutka sa naslovne strane", pa sam redovno morala da se branim da zapravo nisam "lutka" nego "đubre". Iako na prvi pogled zvuči apsurdno, istina je da svako ko zna tekstove ovih Čorbinih pesama, zna zašto je mnogo bolje biti junakinja pesme "Ostani đubre do kraja" - rekla je jednom prilikom ona za "Telegraf.rs".

(Telegraf.rs)

Video: Umro Bora Čorba: Legendarni roker i frontmen grupe "Riblja čorba"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA