Vojinu Ćetkoviću je na početku karijere pomogla "najveća": "Nahranila me je i dala mi je novac"

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Vojin Ćetković danas je jedan od naših najpoznatijih i najuspešnijih glumaca, a njegov put do slave nije bio nimalo lak, na kojem  mu je pomogla upravo pokojna koleginica, veliko ime našeg glumišta.

Rođen je u Kruševcu, a prvi put je na scenu kročio sa svega osam godina u "Teatru Za" u rodnom gradu. Bio je član Kruševačkog pozorišta i dramske sekcije u rodnom gradu, gde je kao glumac amater proveo deset godina, a imao je i svoju radio emisiju.

Profesionalnu karijeru započeo je u Narodnom pozorištu u Beogradu, a nakon što je upisao Fakultet dramske umetnosti u Beogradu, 1996. godine postao je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koje ga je stipendiralo. Prvu TV ulogu ostvario je u filmu "Raj", a prvu glavnu ulogu u filmu "Zona Zamfirova" kao Mane. Svakako uloga koja ga je proslavila jeste lik Gorana Brande Gagića iz kultne domaće serije "Porodično blago".

Uloge u serijama, pozorišnim komadima i filmovima, kao i nagrade su se samo nizale, a Vojin se ubrzo upisao među najpopularnije i najpešnije domaće glumce. Ipak, o njegovom privatnom životu se malo toga zna, tako je retko kome poznato da njegov put do uspeha nije bio nimalo lak.

Radmila Savićević Printskrin: Facebook/Fragmenti prošlosti

Vojin je kao dvadesetogodišnjak napustio rodni Kruševac i zarad studija se preselio u Beograd. Tada mu se pružila prilika da potpiše prvi ugovor i ostvari dečački san. Ipak, mali honorar naveo ga je na pomisao da odustane, ali ga je glumačka legenda Radmila Savićević ohrabrila da istraje. Ona mu je rekla da bez obzira na visinu honorara, potpiše ugovor, a potom je pozvala taksi i poput prave domaćice ugostila ga je u svom domu.

- Iznela je vrelu gibanicu, sarme i još gomilu hrane. Morao sam da jedem maltene do iznemoglosti. Nakon toga odvela me je do telefona i naterala da se javim majci, čak mi je dala i neki novac jer su to bila ona teška vremena kad se jedva sastavljao kraj s krajem - rekao je jednom prilikom Vojin, prenosi "Glossy".

Novac i slava ga nisu promenili, a glumac nikada nije zaboravio ko mu je u teškim trenucima pružio ruku, a sa Radmilom je ostao u kontaktu sve do njene smrti.

(Telegraf.rs)

Video: Sestra muža Ane Pendić pronađena mrtva, voditeljka u suzama prvi put o tragediji

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA