Bora Čorba nije propuštao nijednu službu u crkvi: "Viđali smo ga, mnogo se promenio u poslednje vreme"

 
N. L.
N. L.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 2

Frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević nalazi se u Kliničko-bolničkom centru u Ljubljani, gde se već danima lekari trude da poboljšaju rokerovo zdravstveno stanje.

Roker je bio veliki vernik i često je posećivao najveći hram Srpske pravoslavne crkve u Ljubljani, a pojedini vernici su ga ove često sretali.

- Mi kao srpska zajednica ovde u Ljubljani molimo se svakodnevno da naš Bora bude bolje i da nas još dugo uveseljava svojim stihovima i specifičnim humorom koji mu je Bog dao. Svi znamo da je jako loše, ali uzdamo se u Gospoda da će izaći kao pobednik iz ove bolesti. Boru smo viđali ovde u crkvi, dolazio je i na službe, ali i ovako tokom dana, da upali sveće i da se pomoli za svoje zdravlje - rekao je jedan od sagovornika.

Borin zemljak iz Čačka, koji takođe decenijama živi u Ljubljani, zabrinut je za rokera, ali je otkrio da je frontmen Riblje čorbe zbog bolesti promenio svoje dugogodišnje životne navike:

- Moj zemljak Bora mnogo se promenio u poslednje vreme. Nabolje! Otkad živi ovde i otkad je postao slovenački zet, živi mirnijim i povučenijim životom. Prestao je da pije i da puši, znam da je pio samo čaj. Dubravka ga je uvela u mirniju luku, Slovenci su takav narod. Dala mu je novu inspiraciju za stvaranje i pisanje. Sve što je pisao u poslednje vreme bilo je njoj posvećeno. Ovde ga svi vole i poštuju kao svog sugrađanina. Imao je tih nekoliko teških upala pluća, nije baš on ni pričao, niti prihvatao da je ozbiljno bolestan i sad je to došlo na naplatu. Mi Čačani smo jaki, borci smo po prirodi, nadam se da će i ovog puta pobediti - zaključio je on.

(Telegraf.rs/Kurir.rs)

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bakica

    31. avgust 2024 | 01:07

    Boru Corbu bog cuva ,zato sto je dobar narodan covek,oporavicese uskoro I ponovo ce da nam peva I recituje najbolje sto on zna SACUVAJGA BOZE

  • Nikola

    31. avgust 2024 | 12:17

    Šta znači veliki vernik, znači ko ide redovno u školu on je veliki učenik

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA