Bora Čorba je nedavno otkrio zbog čega je Bajagi dao otkaz: "Nije hteo da dođe, imali smo tešku godinu"

 
N. L.
N. L.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Legenda jugoslovenske rok scene i frontmen Riblje čorbe, Bora Đorđević trenutno je u lošem stanju, a veliku podršku u teškim momentima pružio mu je i prijatelj Momčilo Bajagić Bajaga.

Njih dvojica poznaju se dugi niz godina, a na početku karijere su i blisko sarađivali.

Svojevremeno je i Bajaga bio član "Riblje čorbe", a Bora je jednom prilikom rekao da mu je jedan od najtežih trenutaka upravo onaj u kom je odlučio da Bajaga mora napustiti bend.

- Imali smo jednu tešku godinu, bili smo popularni, ali je ona pala. Bajaga je napravio ‘Instruktore pozitivne geografije’ i dogovorili smo se da napravimo pauzu tada. On je otišao na letovanje, a nama je stigla ponuda iz Grčke da sviramo koncerte u jednom hotelu. Rajko je, nažalost, morao da ode iz benda, mi se dogovorili da nastavimo. Zvali smo Bajagu da dođe sa letovanja, on nije hteo da dođe i samim tim više nije bio član grupe. Ali, bilo je i vreme da ode jer je sazreo kao autor, izvođač i taj njegov prvi album je prošao sjajno - ispričao je Bora Čorba.

Još jedan težak momenat za muzičara bio je period rata, kada je pomišljao da ostavi mikrofon. Međutim, ljubav publike ga je vratila.

- Da, bio je taj jedan krizni momenat kad sam pomislio da ne treba da pevam. Bilo je jako teško devedesetih i taj rat prokletih, nekakva depresija. I zato ta ploča, koja je tada izašla, to je ‘Labudova pesma’. Labud pred kraj najbolje peva, tada jedino i peva. Ljubav naroda je sprečila da to bude kraj i nisam se pokajao. Odlučili smo da umremo na bini, nažalost, Miša Aleksić je otišao prerano - zaključio je Bora Đorđević svojevremeno za Vesti.mk.

Inače, Bajaga je nedavno na proslavi 100 godina Radio Beograda, kratko komentarisao Borino stanje:

- Video sam vest, mislim, nisam mogao da se čujem s njim pozivom. Čuo sam se sa njegovim prijateljima iz benda, oni isto znaju što znaju i novine. Ja mu stvarno želim što brži oporavak. On je inače, iako ne izgleda tako, vrlo jak čovek i zato je uspeo do sada da se izvuče. Svaki put, ja se nadam i ovaj put - poručio je Bajaga.

(Telegraf.rs)

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA