"Nije čudno ako neko donosi sendvič od kuće, ne kupuje užinu": Seka ima važnu poruku za početak školske godine

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 4

Bliži se 1. septembar, odnosno početak školske godine, tim povodom oglasila se pevačica Seka Aleksić na TikTok profilu, gde se često javlja povodom brojnihaktuelnih društvenih tema.

Seka je govorila o bitnom danu za školarce, ali je poslala i važnu poruku roditeljima.

- Dragi roditelji evo deca nam kreću u škola za par dana. Volela bih da svi odvojimo vremena i da pričamo sa svojom decom - počinje Seka i nastavlja:

- Da im objasnimo da ukoliko neki drug ili drugarica dođe sa istim patikama, to ništa nije čudno. Ništa nije drugačije ukoliko neko dođe sa rancem, koji je nosio prošle godine takođe. Ništa nije čudno, ukoliko neko ne plaća užinu u školi, donosi od kuće sendvič, to je takođe normalno i ništa nije čudno. Možda nečija mama pravi bolji sendvič nego što je u školi.

- Volela bih da decu vaspitavamo i učimo tako da shvate da je mnogo bitnije ko je kakav čovek. Da se ljudi dele na dobro i na loše, da ostaju naša dela na ono što uradimo u životu. Uvek ćemo pamtiti, uvek će biti nagrađeno, a takođe i nedela. Trudimo se da naša nedela ne dođu nikad ispred nas. Samo dela i deci želim srećan polazak u školu, roditeljima mnogo strpljenja, ljubavi, pažnje, nastavnicima i učiteljima takođe mnogo strpljenja, ljubavi i hvala vam što zajedno sa nama edukujete našu decu - zaključuje pevačica.

@seka_aleksic #sekaaleksic ♬ original sound - Seka Aleksić

Nedavno se na ovu temu oglasila i njena koleginica Danica Crnogorčević.

Ona je podelila neku vrstu apela glumca i voditelja Dragana Marinkovića Mace.

- Škola uskoro počinje i želim vas zamoliti za uslugu... Sedite sa svojim detetom na 5 minuta i objasnite da nikad nema razloga ismejavati nekoga zbog njegove visine, težine, boje kože, kućnog života ili stvari u kojima uživaju. Objasnite da nema ništa loše u tome da svaki dan nosite iste cipele. Objasnite im da korišćeni ranac nosi iste snove kao i novi. Naučite ih da nikoga ne isključuju jer su "različiti". Objasnite im da zadirkivanje boli i da škola služi za učenje, a ne za takmičenje ili širenje negativnosti. Podsetite ih da neka deca ne idu kući porodicama koje ih vole pa je važno biti ljubazan. Sve počinje od kuće! - napisao je Maca uz crtež uplakanog deteta koje ide u školu.

Danica Crnogorčević, Dragan Marinković Maca Foto: Prinskrin/Instagram/dragan_maca

(Telegraf.rs)

Video: Seka Aleksić odlučila da progovori: Da li mislite da nekoga zabole za vaše raskide?

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zorana

    29. avgust 2024 | 13:19

    Jel se ovo Seka prekvalifikovala za popadiju?

  • da,da

    29. avgust 2024 | 13:33

    Svaki belaj iz kuce izađe. Samo malo roditelja zele to da priznaju.

  • Nenad

    29. avgust 2024 | 14:17

    Nisam ni procitao clanak..al sam navratio da kazem da si lepa Seko i bez sminke..extra

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA