"Nikad više neću ići u Srbiju": Udovica Olivera Dragojevića otkrila veliku tajnu i zašto je pevač tako odlučio

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 22

Legendarni pevač Oliver Dragojević ostavio je iza sebe "Cesaricu", "Nadalinu", "Oprosti mi pape", "U ljubav vjere nemam" i mnoge druge hitove koji se i danas rado pevaju i koji su njegovo umetničko zaveštanje.

Ono po čemu će ga naš narod dodatno pamtiti je da je bio jedan od retkih koji nikada nije pogazio reč kada je rekao da više nikad neće kročiti u Srbiju niti održati koncert.

Njegova udovica, Vesna Dragojević, sada je otkrila dugo čuvanu tajnu, te javno progovorila o pravom razlogu suprugove odluke da do kraja svog života ne kroči u Srbiju.

- Nije to jedino čega se on držao, on je bio takav, držao je do svoje reči u još mnogo situacija, mne samo za to. Kada je počeo rat i krenulo bombardovanje, meni su maa, tata i sestra došli ovde u Split. Mi smo tada videli, kada je ono luka gorela, da su brodovi goreli. Tu je bio brod mog oca. Bio je veliki, 10 metara. Moj otac ga je počeo graditi još kada sam išla u osnovnu školu, znači ceo život ga je gradio. I on je video na televiziji kako on gori. Tu je bilo plakanja i kukanja i onda je Oliver rekao: "Milenko, nemojte se ništa sekirati. Ja sam tamo (u Srbiji) puno radio i bio milion puta. Ako Vas to može utešiti, nikad više neću ići tamo i pevati." To je jedina rečenica koju je on rekao, a da sam je ja čula, u vezi toga i nikad više nije to spomenuo. Jednom je u Makedoniji rekao jednom novinaru: "Dođite vi, ja imam koncerte u Skoplju, u Sarajevu, u Tuzli, pa možete da dođete. Nije ni narod kriv za sve".

Podestimo, Oliver Dragojević je preminuo 29. jula 2018. godine u Splitu.

(Telegraf.rs)

Video: Reditelj Srđan Dragojević o svom novom filmu "Nebesa": I odrasli trebaju da veruju u čuda

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vesa

    28. avgust 2024 | 08:25

    On je Srbin iz Rijeke Crnojevica, kako bi se ustasama drugo dodvorio nego tako, necu da pivam. I tako kao i mnogi konvertiti brise svoje poreklo i postaje nesto novo?! Sta ova sada lupeta, poludio za brodom njenog tate? Prodao je veru za veceru.

  • Mihajlo

    28. avgust 2024 | 07:41

    Kad Srbin glumi većeg hrvata od hrvata.

  • zana

    28. avgust 2024 | 07:10

    Razumem coveka Bog da mu dusi prosti. Meni niko u porodici nije stradao od Hrvata ali ja ne idem u Hrvatsku niti imam nameru. Moj narod je stradao i isteran sa svoje zemlje. Gadjan avionima kada je u koloni bezao od Oluje. Ni danas mnogi nemogu slobodno da zive kao Srbi tamo. Njima zelim svako dobro ali vidim da i nismo bas dobrodosli tamo i u redu je. U Srbiji su sto se mene tice dobro dosli. Nisu svi isti

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA