"Stvorio sam Miroslava, a on me je prešao sa svojim menadžerom i uzeo pare": Kompozitor o svađi sa pevačem

 
M. K.
M. K.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 8

Jedan od najuspešnijih kompozitora i aranžera narodnih pesama i kola uz koje se i danas peva i igra do zore, Dragan Aleksandrić, sarađivao je sa mnogim našim zvezdama, među kojima je i čuveni Miroslav Ilić.

Ranije se po domaćim medijima dosta spekulisalo o njihovom odnosu, a svojevremeno je Dragan otkrio pravu istinu.

- S Miroslavom ti je to ovako: odem jednom, davno je to bilo, možda i pre pedeset godina, do Čiče Obrena Pjevovića i on mi kaže: "Slušaj, imam jedno naše dete, odličan pevač, mislim da može da bude od njega nešto." I dovede on Miroslava. Bio je klinac, mlađi od mene godinu dana. Ja napravim "Devojku iz grada" i "Vesna stjuardesa" - počeo je pevač ranije za "Kurir", pa nastavio:

- Što se tiče Miroslava, često se tu danas spekuliše o našem odnosu. Ja sam njemu napravio najveće hitove, praktično sam ga stvorio. Nisam u svađi s njim, ali on se naljutio na mene što sam tužio menadžera njegovog. Prešao me je. Taj menadžer. Za reklamu za jednu peć išle su dve moje pesme dve godine zaredom. Oni su uzeli pare. I ja kažem: "Ako si, i treba da uzmeš pare, al' gde sam ja?!" Tvoj menadžer uzima 10.000 evra, a ja ni dinara! A pevaš moje pesme! Pa pazi, 37,6 posto je povećana prodaja peći otkako su krenule te reklame! U svakom slučaju, ja na Miroslava nisam ljut i nismo se ni svađali. Eto, i to da se zna. Kolege mi se slabo javljaju. Jedini koji je ostao dosledan kao čovek je Beki Bekić, ovi drugi baš i ne.

Podsetimo, Dragan je ranije za pomenuti medij otkrio kako je izgledalo druženje po kafanama sa Ilićem.

Muzička apoteka pesme autorskog tandema Dragan Aleksandrić  Zoran Matić Foto: Promo

- Miroslav nije bio neki boem. U početku jeste, uuu znali smo da potegnemo... On je fizički jak. Kad popije, ukrsti se, on ne zna šta je radio. Prekid filma. Jednom nas zaustavila policija ja kažem "Nemojte ga umrla mu je majka" oni nas puste, posle par dana opet policija i onda me pitaju "Jel mu opet umrla majka?" ja kažem "Nije, danas je srećan". I tako. Mnogo priča ima iz tog doba - rekao je Aleksandrić, pa otkrio koja pesma koju je uradio za njega ga je baš dirnula:

- Pesma "Još te nešto čini izuzetnom" od Miroslava Ilića. To sam mu zamerao, jer on nikako nije hteo tu pesmu. Kad sam ga ubedio i kad je postala pesma to što jeste on sav presrećan. Ja mu kažem da je dobar pevač, ali nema talenta da odabere hit. Tako je bilo i za pesmu "Pozdravi je pozdravi" koju takođe nije hteo, a evo šta se desilo s tom pesmom.

(Telegraf.rs)

Video: Miroslav Ilić o zabrani srpskih pevača u Hrvatskoj: "Ja ne spadam u cajke, kao moje kolege"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA