Bajrami uskoro će moći da uđe u Srbiju, a evo ko još sa estrade: Vučić rekao da se liste nepoželjnih ukidaju

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 24

Predsednik Aleksandar Vučić je gostovao na televiziji Pink i tom prilikom se dotakao i slučaja Severine Vučković.

- Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Ivicu Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi - kazao je Vučić.

Ističe da će u naredna dva ili tri dana biti ukinuti spiskovi.

- Nema ko u Srbiji danas nije reagovao od opozicionih političkih partija i takozvane demokratske javnosti. Zato što je neka pevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država, i da sam ja diktator, i koja zna da su Srbi zločinci, al voli pare od Srba ovde da uzima. Ćutali su, nijedno saopštenje nije otišlo za Nemanju Berića. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran - rekao je na Pinku.

- Ali pitanje ovim našima odavde, odakle im obraz, da su našli sve šta će da zamere Bori Čorbi, da ćute za Nemanju Berića, ali će za svaku sitnicu da napadaju Srbiju. Kurti danima hapsio Srbe, a Rada Trajković zadržana dva sata na prelazu, zvali me svi ambasadori! Ćutali su zbog desetine uhapšenih ljudi, pitao sam ih da li su normalni, da li ih je sramota - kazao je on.

Evo ko će ponovo moći da uđe u Srbiju kada se liste nepoželjnih ukunu.

Pevačici Selmi Bajrami zabranjen je ulazak u Srbiju, kao i reperima Jali Bratu i Bubi Koreliju, pevačici Jadranki Barjakatarović, Zvezdi Granda Sadiku Hasanoviću, kao i glumcu Feđi Štukanu.

25. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu "Valle Kosovare". Malo je reći da je njen postupak izazvao mnogo negativnih komentara.

Bubinoj i Jalinoj zabrani ulaska u Srbiju prethodio je incident na njihovom nastupu u Nišu kada je član obezbeđenja koji je inače blizak reperima bacio sa bine dečka u publiku, a zatim ga i fizički napao. Ovaj događaj izazvao je i lavinu reakcija, a pokrenuta je i peticija kako bi im se zabranio ulazak u Srbiju, što se na kraju i dogodilo.

Crnogorskoj pevačici Jadranki Barjaktarović je takođe zabranjen ulazak u Srbiju nakon što je na jednoj političkoj proslavi u Crnoj Gori jasno izmenila tekst numere, te umesto "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala "Ne može nam niko ništa jači smo od Srbije". Jadranka je nešto kasnije vraćena sa srpske granice, kada je iz Crne Gore krenula ka Beogradu, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju stupila je na snagu odmah.

Njoj je zabranjen ulazak u sladu sa zakonom o strancima, na osnovu kog se bez posebnog obrazloženja ulazak u zemlju može zabraniti stranim državljanima u cilju zaštite javnog poretka ili bezbednosti Srbije i njenih građana.

Pevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takmičio se u Beogradu u muzičkom takmičenju "Zvezde Granda". Sadik je u 14. sezoni takmičenja prošao sve do finala, a nakon takmičenja je otkriveno da je on sa svojim ocem imao bend "Sateliti" i da su simpatizeri i veliki prijatelji sa ratnim zločincem Naserom Orićem sa kojim su često pevali pesme koje potpiruju mržnju prema Srbima.

Naime, njemu je, nakon što su otkriveni skandalozni detalji iz njegove prošlosti, doživotno zabranjen ulazak u Srbiju, vest je obišla Balkan, a on se povukao iz javnosti i sada nastupa po Bosni i Hercegovini.

Pevaču Alenu Mukoviću je u aprilu 2022. godine izrečena mera zabrane ulaska u Srbiju u trajanju od tri meseca, zbog toga što je, kako je on naveo, u našoj zemlji boravio neprijavljen.

Takođe, tu je glumac Feđa Štukan koji je dobio zvaničnu zabranu ulaska u Srbiju pod šturim obrazloženjem da ima "negativnu procenu bezbednosnog rizika".

Svi oni će opet moći da uđu u Srbiju.

(Telegraf.rs)

Video: Hit reakcija JK na pitanje o novom dečku, nasmejala se nikad slađe: "A vi biste voleli da...?"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vladan

    26. avgust 2024 | 20:10

    Ne ukidajte liste. Jedina pametna stvar uvedena od strane policije posle duže vremena.

  • Tanja

    26. avgust 2024 | 20:45

    Predsednik Vučić je pokazao da je veoma tolerantan čovek prema onima koji vređaju Srbe i Srbiju.

  • Mica

    26. avgust 2024 | 20:49

    Ja da se pitam, svima njima bi bilo doživotno zabranjeno da udju u Srbiju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA