Maja o ulozi u filmu i saradnji sa Balaševićem: "Ovo mi nije zanimanje, retko kada sam morala da glumim"

 
M. K.
Z. R.
M. K. Z. R.
 
 
Čitanje: oko 4 min.
  • 0

Muzička zvezda Maja Berović prošetala je crvenim tepihom na Sarajevo Film Festivalu sa scenaristom Aleksom Balaševićem i ekipom filma "Megdan" u kojem je jednu od uloga, tumačila i ona.

Nakon svečane ceremonije i balksanske premijere filma, Maja je prve utiske sumirala pred našim kamerama i otkrila svoje prve impresije, ali i detalje saradnje sa Balaševićem, kao i o novom albumu koji čitav Balkan željno iščekuje.

  • Majo, evo, prvi utisci? Godinu dana nakon snimanja. Je l' tako, prošlo je godinu dana?

- Duže, bogami i duže.

  • Kakvi su utisci kad si sebe videla na filmu? Ovo je prvi put, je l' tako? I premijerno ti gledaš film?

- Pa ja sam se sad gledajući ovaj film vratila u postporođajno razdoblje svog života (smeh). Moram da kažem da sam oduševljena, zaista. Film je mnogo dobar. Ja sam čitala scenario kad mi je Aleksa poslao, ali prosto nisam mogla da imam taj doživljaj i kako će to izgledati i baš sam oduševljena. Film je jako emotivan. Jako. Ima dosta borbe, ali ima i itekako dosta emocija, što me je onako posebno oduševilo, što opet kažem, nisam mogla da osetim kada sam čitala taj scenario. Fantastično. Fantastičan je film.

  • Ekipa koja je radila na filmu je zaista impozantna. Od Vojina, preko Nine Seničar, koja je čak i u Holivudu glumila. I ti među njima, kako si se snašla?

- Pa  meni ovo definitivno nije zanimanje, da kažem. Ali su muzika i gluma i te kako usko povezane dve delatnosti. Tako da sam se dobro snašla. Imala sam i savete i baš nam je bilo divno. Bilo nam je super na snimanju baš.

  • Zanimljivo je da u filmu pričaš rumunski (moldavski). Kako si ga naučila?

- Pa ovo zaista nije bilo teško naučiti. Bilo je kratko, na svu sreću (smeh).

  • Dobro, ali kažu i da si naglasak ubola.

- Pa jesam. Sve sam. Morala sam prosto. Dobila sam taj zadatak i potrudila sam se da to uradim onako kako treba. Tako da se ja nadam da Aleksa neće snimati nastavak i da ja neću opet morati da učim moldavski.

Maja Berović Foto: Telegraf
  • Nastavak se pominje da se već radi, ali da se snima negde u Tokiu. To znači da ćeš i japanski da učiš?

- Ne, ne, ne. Moldavski ako bude opet trebalo.

  • Da li je teže biti pevačica ili glumica?

- Lakše je biti pevačica. Pa to je nešto što je meni prirodno i spontano. Prosto nešto što sam ja.

  • Koliko je gluma zastupljena u tvojoj profesiji?

- Pa jako puno. Ja sam snimila mnogo spotova u svojoj karijeri i spotova koji su glumački zahtevni. Spotova u kojima sam ja imala uloge i samim tim mi nije bilo teško. Jer sam negde kroz te spotove navikla, ali nije isto.

Maja Berović Foto: Telegraf.rs
  • Koliko si puta morala da glumiš i koliko je bilo teško glumiti u nekim momentima u tvojoj karijeri?

- Pa ja sam generalno retko kada morala da glumim. Uglavnom sam to ja, takva kakva jesam. Prosto nikada nisam morala da glumim. Ali glumila sam samo u spotovima i to itekako. Mislim da mi je najzahtevniji spot bio za pesmu "Devojačko prezime", jer je bio malo potresan. To mi je bio i prvi spot u kome sam ja morala da pokažem i tu neku glumačku sposobnost.

  • Vi uvek morate da budete nasmejani pred kamerama. Publika negde očekuje da ste uvek raspoloženi, da o vama svima publika misli "da vam cvetaju ruže iz dana u dan" i Vi nemate razloga da budete neraspoloženi. Očekuju da budete nasmejani, a nekad vam nije do smeha?

- Vidi, ja sam se večeras toliko smrzla (smeh). Da se ovo sada treskavica smeje iz mene, veruj mi (smeh).

  • Biće premijera i u Beogradu i Novom Sadu?

- Biće, da. Jedva čekam premijeru u Beogradu. Biće i Novi Sad i Niš. Turneja je krenula iz Italije. Ja sam trebala da budem u Italiji, ali nisam mogla, jer sam imala koncerte. Ali mi je drago da sam u Sarajevo došla. Ipak je Sarajevo moj rodni grad, tako da mi je to posebna emocija.

  • Majo mi te pratimo tokom svih tih premijera, ali ono što ne smemo da zapostavimo je tvoja muzička aktivnost. Muzika je pre svega na prvom mestu, a muzika uskoro dobija i novo čedo, je l ' tako?

- Jeste. Album je spreman, još malo mu treba. Otkriću vam da će izaći u septembru, a sada kad tačno ne znamo, ali verovatno krajem septembra.

  • Šta kaže Leposava, hoće li biti spotova?

- Ljeposava (smeh). Pa, moraćemo da je pitamo. Biće spotova i to kakvih. Ja ili snimam dobre spotove, ili ih ne smimam nikako, tako da razumite me ljudi. Ili sve ili ništa.

  • Hoće li biti dueta?

- Hoće, ali ne mogu još da kažem sa kim. To mora biti iznenađenje.

(Telegraf.rs)

Video: "Pratim Noleta, to me jedino zanima!" Maja Berović podržala srpskog asa

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA