Poznata pevačica je sestra Bore Đorđevića: Frontmen "Riblje čorbe" iza sebe ostavio bogatu porodičnu priču

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Frontmen grupe "Riblja čorba", Bora Đorđević, preminuo je u 72. godini nakon teške bolesti i problema sa plućima. Poslednje dane proveo je u bolnici u Ljubljani.

Iza sebe je ostavio neizbrisiv trag u muzičkom svetu, ali i intrigu koja prati njegov privatni život.

Iako je više od četiri decenije bio na muzičkoj sceni, Bora je uspešno skrivao mnoge detalje svog privatnog života, iznenađujući javnost novim, često neočekivanim informacijama, posebno vezanim za njegovu porodicu.

Frontmen grupe "Riblja čorba" ženio se tri puta. U poslednjem i srećnom braku bio je sa Dubravkom Milaković, ali njegovo prvo venčanje bilo je sa Draganom Đorđević, čija je tragična smrt ostavila dubok trag u javnosti.

Sa Draganom je dobio sina Borisa, a sa njima je živela i njena ćerka Tamara, koju je Bora prihvatio kao svoju. Iako je uvek čuvao privatnost, poznato je da Tamara predaje u školi i da je pre nekoliko godina podarila Bori prvo unuče. Njegov sin Boris odlučio je da napusti gradski život i preseli se na Rudnik, gde se bavi uzgajanjem lekovitog bilja.

Zanimljivo je da mnogi nisu znali da je Bora Đorđević rođak poznate pevačice Bilje Krstić.

Njihova porodična povezanost prvi put je otkrivena 2004. godine, kada je Bilja gostovala na Čorbinom albumu "Ovde", u uvodnoj pesmi "Mobilni".

Njihova saradnja datira još iz 1975. godine, kada su zajedno bili članovi akustičarske grupe "Suncokret".

- Da vam otkrijem jednu tajnu, možda i ne znate. Bora i ja smo rođaci. Mi smo brat i sestra. Prema tome, i po toj liniji navijam, a i po onoj drugarskoj - rekla je svojevremeno Bilja Krstić, otkrivajući ovu nepoznatu porodičnu vezu.

Bora Đorđević je svojim pesmama i nastupima obeležio generacije, a njegovo nasleđe će živeti i kroz one koje je ostavio iza sebe, kako na sceni, tako i u porodici.

(Telegraf.rs)

Video: Love&Live: Yu grupa - Dva dinara druže (NOVO) (Acoustic) (2022)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA