Crna Gora će se takmičiti na Evroviziji 2025: Posle pauze od dve godine, raspisuju konkurs! Ovo su detalji

 
J. G.
J. G.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 0

Crna Gora će na Evroviziji 2025 imati svog predstavnika!

Nakon dve godine pauze, RTCG raspisuje javni konkurs za izbor kompozicije za predstavnika Crne Gore na međunarodnom takmičenju.

Izbor kompozicije koja će predstavljati Crnu Goru i RTCG na takmičenju "Pesma Evrovizije", obaviće se na takmičenju, odnosno festivalu pod nazivom "Montesong".

O izboru kompozicije koja će predstavljati Crnu Goru i RTCG na takmičenju odlučiće, sa jedne strane glasovi stručnog žirija, sastavljenog od eminentnih muzičkih i medijskih stvaralaca, kao i predstavnika organizacija i udruženja građana koja se bave praćenjem Pesme Evrovizije, a s druge strane glasovi publike, odnosno građana Crne Gore.

Odnos glasova se određuje po evrovizijskom principu - 50% žiri i 50% publika (odnosno oko 50% zbog zaokruživanja broja u procentima).

Crna Gora je poslednji put učestvovala na Evroviziji 2022. godine, kada ju je predstavljala Vladana Vučinić sa pesmom "Breathe". Nakon toga Crna Gora nije slala svog predstavnika zbog visokih troškova.

(Telegraf.rs/RTCG)

Video: Švajcarac Nemo otkrio da obožava jednog našeg pevača: Pobednik Evrovizije pozdravio Srbe

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA