Koliko zarađuju muzičari u Crnoj Gori? Prijavljena isplata preko 600.000 evra, evo ko najviše napunio džepove

 
A. Š.
A. Š.
 
 
Čitanje: oko 1 min.
  • 5

Poreska uprava Crne Gore naplatila je 93.881,70 evra poreza od honorara domaćih i inostranih muzičara za nastupe u junu i julu ove godine, što znači da im je isplaćeno ukupno 625.866 evra.

Porez na honorare iznosi 15 odsto, a oporezivanje se vrši zavisno od toga da li isplata ide direktno izvođačima ili posrednicima.

Iako je Poreska uprava saopštila da tokom inspekcijskih nadzora nisu utvrđene nepravilnosti u obračunu poreza, ostaje nejasno da li su muzičari primali dodatni novac "na ruke".

Prema nezvaničnim informacijama, honorari za nastupe na crnogorskom primorju u protekla dva meseca kretali su se od 10.000 do više od 20.000 evra.

Prema izvoru "Vijesti", gotovo svi imaju fiksne cene za nastup, izuzev regionalno popularne Aleksandre Prijović, koja honorar navodno određuje na osnovu prodatih ulaznica za njen nastup.

Pop diva Jelena Karleuša navodno traži honorar nešto veći od 20 hiljada evra.

Kontroverzni reper Dragomir Despić, poznatiji kao Desingerica, navodno nastupa za 10 do 12 hiljada evra. On je pre desetak dana bio prinuđen da napusti Crnu Goru jer, prema nezvaničnim informacijama, nije imao urednu dozvolu za rad, ali ni prijavljeno boravište na primorju gde je nastupao gotovo svake večeri.

Iz istog izvora saznaju da je za Teu Tairović, Sašu Matića, Acu Pejovića i Maju Berović potrebno izdvojiti oko 20 hiljada evra, honorar Tanje Savić je između 10 i 12 hiljada, a Ace Lukasa od 15 do 20 hiljada.

Organizatori nastupa Nataše Bekvalac treba da izdvoje od 12 do 15 hiljada, a za Milicu Pavlović 15 hiljada evra.

Turističke organizacije Glavnog grada Podgorica, Nikšića i Ulcinja, dostavile su "Vijestima" informacije o isplati honorara muzičarima u njihovim organizacijama ili manifestacijama koje su finansijski podržale.

Organizatori nastupa u Ulcinju, Nikšiću i Podgorici su takođe dostavili podatke o isplaćenim honorarima, pri čemu su najviše plaćeni koncerti grupe "Riblja Čorba" i "Tropico band".

(Telegraf.rs/Vijesti)

Video: "Neću da kažem da čekam da neko umre": Karleuša o krađi pesme "Runde", pa pomenula Uraganke i Vojaža

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    19. avgust 2024 | 18:04

    Dao bi ja njima.......motike. Da malo kopaju, i da zarade.

  • Нерон🎼🎸

    19. avgust 2024 | 21:21

    Шта❗Да платим и још да морам да их слушам🎤😩

  • Miona

    19. avgust 2024 | 21:02

    Sloba zapravo najbolja godina, toliko koncerata u Cg da zivio sa zenom i decom na moru, svaki koncert rasprodan sve najaca mesta, on od svih najvise nastupa u Budvi.. Zato i bode oci fanovima bivse koja morala zavrsit karijeru jer propala haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA