Spektakl na Ušću: Ed Širan opravdao status najboljeg vokala današnjice, 2 sata pevao bez pratnje

 
 
 
Čitanje: oko 3 min.
  • 2

Britanski pevač Ed Širan, u sklopu turneje "+ - = x" održao je spektakularan koncert u Beogradu, na Ušću, 17. avgusta, pred desetinama hiljada ljudi.

Kapije su otvorene oko 17 časova, a publika iz celog regiona okupila se kako bi čula jedan od najlepših vokala današnjice.

Veče je otvorio muzičar Kalum Skot, koji je specijalni gost Širanove turneje, a publiku na Ušću podigao je na noge hitovima "Where Are You Now", "Roots", "Whistle" i mnogim drugim.

Nastup je završio maestralnim izvođenjem pesme "Dancing On My Own", koju u originalu izvodi švedska diva Robyn.

"Hvala", poručio je Skot na srpskom jeziku i podigao tri prsta, a masa ga je ovacijama i velikim aplauzom ispratila sa bine.

Oko 20 časova počelo je odbrojavanje, a potom se na velikoj, okrugloj sceni pojavio mnogima omiljeni pop pevač, Ed Širan, u majici na kojoj je pisalo "Beograd".

Ovim gestom publiku je "kupio" već na samom početku, a pravo oduševljenje nastalo je kada se obratio na srpskom jeziku.

"Dobro veče", rekao je Širan, a zatim na maternjem engleskom istakao da mu je ovo prvi koncert u Beogradu i prva poseta Srbiji uopšte, te da će dati i poslednji atom snage kako bi energija bila odlična.

Pesmom "Castle on the Hill", sa albuma "Divide", otvorio je koncert uz specijalne vizualne efekte koji su išli na velikim led ekranima, a trenutak je ulepšao i vatromet koji je obasjao Ušće.

Širan se latio gitare, pa zatim zasvirao i na klavijaturi, a publici je naglasio da svaku pesmu izvodi uživo, bez pratećih vokala, samo uz instrumente na kojima je maestralan.

Preko 2 sata zabavljao je publiku, neumorno skakao, pevao i svirao istovremeno, a jedan od najemotivnijih trenutaka bio je kada je izveo numeru "Eyes Closed" , koju je posvetio najboljem prijatelju koji je nedavno preminuo.

Širan je održao kratak govor i opisao kako se osećao te 2022. godine, kada ga je zadesio nemili događaj, nakon kog je i nastala ova, jedna od njegovih najemotivnijih balada.

Kalum Skot, koji je otvorio ovo veče, vratio se na binu i sa Širanom izveo svoju numeru "You Are the Reason", a publika je bila bez daha.

Usledio je kratak splet pesama, a potom mnogima omiljeni trenutak večeri i numera "Thinking Out Loud", za koju se Širan našalio da je čak i bake znaju, kao i da, ako je neko u publici ne zna, večeras nije na pravom mestu.

Pored svojih mnogobrojnih hitova, potrebe za pesmama drugih izvođača nije bilo, ali je Širan iznenadio publiku numerom "Love Yourself" koju peva Džastin Biber, ali je Širan zajedno sa njim radio na tekstu.

Kako je veče odmicalo, ređali su se hitovi poput "Sing", "Happier", "Photograph", "Tenerife Sea", a onda i "Perfect", kada su svi u publici upalili bliceve na telefonima i u glas sa Širanom zapevali možda i njegov najveći hit.

Numerama "Bloodstream" i "Afterglow" završen je glavni deo koncerta, a potom se pevač vratio na bis i otpevao "You Need Me, I Don't Need You", "Shape of You" i poslednju "Bad Habits", uz koju je publika sve vreme skakala.

Na poslednji takt pesme, pevač je podigao gitaru uvis, a zatim je nebo iznad Ušća obasjao spektakularni vatromet.

"Laku noć", rekao je na kraju Ed Širan na srpskom jeziku i time završio ovu magičnu noć u Beogradu, koja će se dugo pamtiti.

Zahvalio se svima koji su došli, a publika nije želela da ga pusti da ode, te mu je skandirala i pružila gromoglasan aplauz.

Spektakularnim koncertom, magičnim glasom i sjajnom energijom, ali i vruhnskom produkcijom, dobrim ozvučenjem, sjajnom binom od 360 stepeni, kao i velikim led ekranima, Ed Širan bio je na vrhuncu zadatka.

Uspeo je da iznense preko dva sata šoua samo svojim glasom i muzičkim umećem, čime retko koja zvezda može da se pohvali.

Beogradska publika ovakav spektakl odavno nije imala, a Širan je potvrdio status jedne od najvećih pop zvezda današnjice.

(Telegraf.rs)

Video: Luna Đogani na koncertu Eda Širana

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojana

    19. avgust 2024 | 17:28

    Svaka mu cast 🙂 sam svirati bez benda.... bravo. Odlican muzicar i pevac

  • Nisam fan

    19. avgust 2024 | 13:05

    bila sam pratnja to veče ali ovaj momak je apsolutno fantastičan. Preko dva sata je bez pauze,sam na sceni,pevao,svirao skakao i zvučao apsolutno savršeno. Hvala za spektakularno veče!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA