Siniša Pavić ispraćen na večni počinak uz zvuke pesme "A sad adio": "Tata je voleo da sve bude sažeto"

 
A. M.
A. M.
 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 5

Scenarista i pisac Siniša Pavić sahranjen je danas, 17. avgusta na groblju u Vlasotincu u prisustvu velikog broja ljudi.

Govor je održao Vladimir Pavić sin Siniše Pavića, a legendarni scenarista je ispraćen na večni počinak uz pesmu "A sad adio".

Oko 13.30 sati krenula ka mestu počinka i Siniše Pavića.

Opelo pokojnom Paviću održala su četvorica sveštenika, a jedan od njih održao je govor:

- U njegovim mnogobrojnim delima uvek je postojao onaj jedan čovek koji je radio čestito i pošteno i nije hteo drugačije. Uvek je prolazio krv i golgotu. Uvek je na kraju, na zadnjim stranicama knjiga ili epizoda, vaskrsavao. Ja sam u tome video ono što je hrišćansko u svim delima našeg pokojnog Siniše. To je zaista nešto što je obeležilo sva njegova dela. Nama, braćo i sestre, ostaje da se bogu molimo da ga Gospod sa njegovim darom i talentom i njegovom genijalnoću prihvati u Carstvo nebesko i Carstvo božije.

Sin Siniše Pavića, Vladimir je takođe održao govor:

- Tata je voleo da sve bude sažeto. - Hvala vam svima što ste došli. On nije slučajno ovde proveo poslednje decenije svog života, među vama. Hvala vam što ste došli da se oprostite s njim kao sa čovekom. Većina vas koji ste ovde zna ga lično, nevezano za ono što je radio. I prosto znate da je bio dobar čovek i da je svakoga tretirao jednako i sa svakim ponašao kao da je njemu ravan. To je jedan odblesak, rekao bih, starih generacija. Mislim da je tata bio pravi čovek na pravom mestu, među ljudima koje voli i među ljudima koje voli je završio svoj život. Njegov omiljeni junak, ko je čitao njegova dela, zna, pita se šta je smisao života i šta je smrt, kaže "smisao života je žrtvovanje za druge i smisao života je ljubav" - rekao je Vladimir.

Na groblju sus viđeni Milica Milša i Žarko Jokanović, kao i glumci Eva Ras i Predrag Pepi Smiljković koji su došli da odaju poštu slavnom scenaristi i piscu koji je stvrio njihove likove koje je obožavala Srbija.

(Telegraf.rs/Kurir)

Video: Emotivan govor Žarka Jokanovića o Siniši Paviću

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Istina

    17. avgust 2024 | 15:48

    Gospodo glumci, koje je upravo ovaj veliki čovek i umetnik takoreći stvorio.. Gde ste sada na poslednjem ispraćaju?!? Sramota

  • 17. avgust 2024 | 15:33

    A gde su Bjela, Ceca Bojković i mnogi drugi koji su postali popularni zahvaljujući Siniši Paviću?

  • SVM

    17. avgust 2024 | 14:49

    Gospodin čovek. Poštovan čovek. I u poodmaklim godinama lep čovek. Koliko i to kakvih likova je stvorio* samo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA