Ovom serijom je pokojni Pavić bio najzadovoljniji: Skoro se reprizirala na RTS-u, a likovi su svima omiljeni

 
J. P.
J. P.
 
 ≫ 
 
Čitanje: oko 2 min.
  • 0

Cenjeni scenarista Siniša Pavić preminuo je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu

Retko da postoji osoba na Balkanu koja nije pogledala makar jedno ostvarenje Siniše Pavića. Uz njegove serije smo odrastali, a neki citati i sad odzvanjaju u glavi. Vest o njegovoj smrti značila je kraj jedne ere, ali i početak njegove večnosti kroz sva njegova dela.

Šurda, Giga Moravac, Emilija, Riska, Aranđel... samo su neki od likova koji su duboko ukorenjeni u našem društvu, a neki kažu i da predstavljaju primere nekog našeg mentaliteta. A on je u jednom od svojih intervjua otkrio i kojim svojim ostvarenjem je bio najzadovoljniji.

"Ima ljudi koji smatraju da je „Porodično blago“ najbolje napisano. Ja imam tu neke likove koji su stvarno izuzetno uspeli i postali popularni, Đoša, Tika Špic, cela porodica Stojković", pričao je tada Pavić.

Cenjeni scenarista Siniša Pavić preminuo je u 92. godini u svom domu u Vlasotincu, prenose domaći mediji.

Pavić je bio najplodotvorniji TV autor u bivšoj Jugoslaviji. Pisao je scenarija za neke od najpoznatijih domaćih serija, poput „Pozorišta u kući“, „Otpisanih“, „Vrućeg vetra“… Scenarista je i filmova „Tesna koža“ i „Laf u srcu“.

Poslednja serija koju je snimio – „Junaci našeg doba“ – premijerno je emitovana od 2019. do 2021. godine. Od tada nije pisao za televiziju, ali izvesno je da ćemo reprize njegovih serija gledati još dugo.

Zahvaljujući pisanju stvorio je sebi bolji život, on i supruga Ljiljana, koja je njegovo porodično blago, srećni su ljudi, a dok je, pre popularnosti, radio kao sudija, nije sanjao da bude kapetan na belu lađu, već pisac. I to mu se ostvarilo

Ono što sam poneo iz Sinja jesu uspomene, one koje se steknu u detinjstvu i više ne zaboravljaju, pre svega mirisi... Miris majčine kuhinje, dalmatinske bure, vinograda, konobe u kojoj se mulja grožđe. I slike: vrh Dinare, pod snegom, koji sam jednog jutra video sa prozora svoje sobe, čamac na reci Cetini, koji se ljuljao na vodi pa me je bilo strah da uđem u njega. Izleti u Sinjsko polje.

(Telegraf.rs)

Video: Deniz Dejm otkrila zašto ipak nije ušla u Elitu 8

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA